Ανακοίνωση ΠΣ Αττικής ΣΚΛΕ για τη ρατσιστική επίθεση σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στα Σεπόλια

Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ, καταδικάζει απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στα Σεπόλια. Η εν λόγω επίθεση, η οποία είχε αμιγώς ρατσιστικά κίνητρα φέρεται να λαμβάνει χώρα το βράδυ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στην οδό Αμβρακίας, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχε προηγηθεί συμπλοκή μεταξύ δύο ανήλικων φιλοξενούμενων, σε χώρο εκτός της δομής. Κατά τις καταγγελίες, ακολούθησε συγκέντρωση και εισβολή κατοίκων, κάποιοι από τους οποίους φέρονται να κρατούσαν ξύλινα καδρόνια, ενώ φέρεται να ακολούθησε και τραυματισμός ανηλίκων.

Οι «αγανακτισμένοι» κάτοικοι, οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα της Δομής, οι οποίοι μπήκαν ανενόχλητοι με λοστούς μέσα στη δομή και προέβησαν σε ξυλοδαρμό παιδιών, δυο εκ των οποίων να καταλήγουν στα επείγοντα καθώς και ο ρόλος της Αστυνομίας που για ακόμη μια φορά ήταν κατασταλτικός και διακοσμητικός, καθώς αρκέστηκε μόνο στην προσαγωγή των ανηλίκων και έπειτα αποχώρησε, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η επίθεση στην εν λόγω δομή και κλήθηκε εκ νέου για τη ρατσιστική επίθεση, που ήταν σε εξέλιξη και επέλεξε όχι να παρέμβει αλλά να προσαγάγει και άλλα παιδιά μας δείχνει ότι οι λύκοι είναι ακόμη εδώ, ωστόσο δεν γνωρίζουν ότι εμείς θα είμαστε πάντα με τις μέλισσες και με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ως Κοινωνικοί Λειτουργοί που εργαζόμαστε στο πεδίο, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πιο επιτακτική από ποτέ η θεσμοθέτηση ενός εθνικού και δημόσιου συστήματος παιδικής προστασίας, υποστηριζόμενο από ένα συντονιστικό φορέα με άξονες τη διεπιστημονικότητα, τα εμπεριστατωμένα πρωτόκολλα εργασίας και τα εξατομικευμένα σχέδια θεραπευτικών παρεμβάσεων που θα υποστηρίζει τα παιδιά και θα προστατεύει τα δικαιώματα τους. Είναι αδιανόητο, η ολόπλευρη στήριξη και ουσιαστική προστασία των παιδιών να εδράζεται στην λογική «κόστους- οφέλους» και να μην είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους αλλά της εκάστοτε μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ως Περιφερειακό Τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ μας προβληματίζει το γεγονός ότι η επιτροπεία των ανήλικων παιδιών καθώς και μεγάλο μέρος της παιδικής προστασίας στη Χώρα έχει ανατεθεί-παραχωρηθεί από το ίδιο το κράτος ως επί τω πλείστον στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Πρόσφατο άλλωστε είναι και το παράδειγμα που έχουμε από την «Κιβωτού του Κόσμου» και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με την δικαστική οδό να έχει πάρει τον δρόμο της.

Χτίζουμε ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο και κάθε παιδί που βιώνει τέτοιες αποκρουστικές-ρατσιστικές επιθέσεις και διακρίσεις με κριτήριο την εθνικότητα, το θρήσκευμα, το χρώμα, τις πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Μπορεί το αυγό του φιδιού να συνεχίζει να εκκολάπτεται όμως δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί εκτεθειμένο σε κάθε είδους διάκριση, σε κάθε είδους ομοφοβική επίθεση, σε κάθε είδους ρητορική μίσους.

Απαιτούμε:

  • Να ληφθούν  όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια εργαζομένων και ασυνόδευτων ανήλικων.
  • Να αποδοθούν ευθύνες για την εν λόγω ρατσιστική επίθεση
  • Να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών
  • Να υπάρξουν μόνιμες προσλήψεις και σταθερή εργασία με ανθρώπινες συνθήκες
  • Να συσταθεί ενιαίος φορέας παιδικής προστασίας στη Χώρα
  • Να πάψει να διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος της ρατσιστικής βίας


Είμαστε από την ίδια πλευρά. Προστατεύουμε το κάθε παιδί που βιώνει τον ξεριζωμό, τον πόλεμο, τη βία, το ρατσισμό.. Αν δεν το κάνουμε, γινόμαστε εκείνο το πρόσωπο του τέρατος αλλά και εκείνοι οι στίχοι του Friedrich Gustav Emil Martin Niemöller:

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει»


Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 02:02

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.