Πρόσκληση σε συμβολική παρουσία στη δίκη της οργάνωσης "Κιβωτός του Κόσμου" στις 14/10, ημέρα ανακοίνωσης της εισαγγελικής πρότασης

Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) με αφορμή τη δίκη πρώην στελεχών της οργάνωσης "Κιβωτός του Κόσμου" υπενθυμίζει την πάγια θέση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, ότι η χώρα χρειάζεται ένα Εθνικό και Δημόσιο Σύστημα Παιδικής Προστασίας που θα έχει ως βασικό σκοπό την κοινωνική φροντίδα του παιδιού και των γονέων στο φυσικό περιβάλλον τους, στην οικογένειά τους, στο σπίτι τους, που θα υποστηρίζει τα παιδιά και τους γονείς και θα προστατεύει τα δικαιώματα τους.

και

καλεί τα μέλη του να δώσουν ηχηρό παρόν τη Δευτέρα 14/10/2024, ημέρα αναγγελίας της εισαγγελικής πρότασης για τη δίκη πρώην στελεχών της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου». Συνάντηση στις 9:45 π.μ., έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δυστυχώς, η παιδική προστασία στη χώρα μας είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιδρυματική προστασία. Χρειάζονται διεκδικήσεις και διαρκής αγώνας ώστε να κατανοήσουμε ότι η ιδρυματική φροντίδα αποτελεί παρωχημένο και πεπερασμένο μοντέλο παιδικής προστασίας και δεν συμβάλλει στην ποιοτική φροντίδα και στην κάλυψη του συνόλου των αναγκών του παιδιού και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του.

Ένα υγιές μοντέλο προστασίας παιδιών θα πρέπει να στηρίζεται, κατά τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, σε 4 βασικούς άξονες: Το αίσθημα ασφάλειας, τη σταθερότητα, την ευαίσθητη απόκριση στις ανάγκες του παιδιού, την υγιή ανατροφή.

Στη Σύσταση (2005)5 της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στα κράτη µέλη για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας το «άρθρο 13 αναφέρεται στο δικαίωμα της ποιοτικής ιατρικής φροντίδας προσαρμοσμένης στις ανάγκες και την ευημερία κάθε παιδιού ξεχωριστά», το άρθρο 17 στο δικαίωμα της προετοιμασίας του παιδιού ως ενεργού και υπεύθυνου πολίτη μέσα από το παιχνίδι, την άθληση, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, την ανεπίσημη μόρφωση και τις αυξανόμενες ευθύνες».

Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού καθοδηγούμενη από τέσσερις (4) θεμελιώδεις αρχές κάνει μνεία για την αποφυγή των διακρίσεων (άρθρο 2), εστιάζει στο βέλτιστο συμφέρον του παιδιού (άρθρο 3), υπογραμμίζει το δικαίωμα στη ζωή και την προστασία από επιβλαβείς επιρροές, κακοποίηση και εκμετάλλευση (άρθρο 6), ενώ επισημαίνει το σεβασμό των απόψεων του παιδιού, την ελευθερία γνώμης και τη συμμετοχή (άρθρο 12).

Σε αντιδιαστολή, τα ιδρύματα δεν αποτελούν χώρους προστασίας και ευημερίας των παιδιών αφού το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η «συστημική κακοποίηση», ενώ επιπλέον τα παιδιά θα υποστούν ένα δευτερογενές τραύμα, αναφερόμενα στην ιδρυματική εμπειρία που βίωσαν.

Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι είναι αδήριτη πλέον η ανάγκη για την ύπαρξη σύγχρονων δημόσιων δομών προστασίας της οικογένειας στην κοινότητα, στο φυσικό περιβάλλον τους με στόχο την πρόληψη και την άμβλυνση του φαινομένου του αποχωρισμού των παιδιών από την οικογένειά τους.

Οι Κοινωνικοί/ές Λειτουργοί, διεκδικούμε η Πολιτεία, να προχωρήσει άμεσα:

  • Στην οριστική κατάργηση της κλειστής ιδρυματικής φροντίδας των παιδιών
  • Τη θεσμοθέτηση της αναδοχής και της υιοθεσίας ως αποκλειστικών εναλλακτικών μορφών παιδικής προστασίας
  • Τη σύσταση μικρών μονάδων φιλοξενίας οικογενειακού τύπου ημιαυτόνομης ή αυτόνομης διαβίωσης στην κοινότητα
  • Τη σύσταση Δ/νσεων Παιδικής Προστασίας στους Δήμους
  • Τη θέσπιση διαδικασιών για τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη σε διαδικασίες αστικού, διοικητικού και οικογενειακού δικαίου με στόχο την αποφυγή της επαναθυματοποίησης
  • Τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου εθνικού και δημόσιου συστήματος παιδικής προστασίας

Τέλος, ως Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θέλουμε να υπογραμμίσουμε την ανεκτίμητη συμβολή στην ενημέρωση του κοινού, των δημοσιογράφων του παρατηρητηρίου της δίκης της Κιβωτού του Κόσμου, που είναι παρούσες/ντες στη δικαστική αίθουσα σε κάθε δικάσιμο παρακολουθώντας και καταγράφοντας με απόλυτη ακρίβεια την εξέλιξη της υπόθεσης.
Την πορεία της δίκης μπορείτε να την παρακολουθείτε στο #Kivotos Trial Watch_  ενώ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να συμβάλετε στην ενίσχυση των αλληλέγγυων δημοσιογράφων που καλύπτουν αφιλοκερδώς την υπόθεση: https://support-kivotostrialwatch.omniatv.com/

 

Δίνουμε Ραντεβού στις 9:45 π.μ. /14-10-2024 , έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Γινόμαστε «ασπίδα προστασίας» για κάθε παιδί και για κάθε οικογένεια που βρίσκεται σε άμεσο ή έμμεσο κίνδυνο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.