Πρόσκληση σε παρουσία στη δίκη της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» την Δευτέρα 21/10 και ώρα 10:00

Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) καλεί τα μέλη του να δώσουν ηχηρό παρόν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στη δίκη των πρώην στελεχών της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», τη Δευτέρα 21/10/2024, πρώτη ημέρα αγόρευσης της υποστήριξη της κατηγορίας. (Ενδεχόμενα η αγόρευση των δικηγόρων υποστήριξης κατηγορίας θα συνεχίσει και στις 22/10).

Ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ΣΚΛΕ θα προσπαθήσουμε – στο μέτρο του δυνατού- να είμαστε παρόντες και παρούσες στο δικαστήριο και στο επόμενο διάστημα που θα γίνουν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης και στις όποιες άλλες δικάσιμες ακολουθήσουν. Ομοίως καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες, να παρίστανται στο δικαστήριο, όσο συχνότερα μπορούν, στο πλάι των παιδιών που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για την ιδρυματική εμπειρία τους, να καταγγείλουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους και να υψώσουν την φωνή τους για ένα άλλο σύστημα παιδικής προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14/10, η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας πρότεινε την ενοχή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντωνίου, για πέντε περιπτώσεις που αφορούν σε κακοποίηση ανηλίκων φιλοξενούμενων και την απαλλαγή του για όλες τις άλλες πράξεις που του αποδίδονται.
Στην αγόρευση της η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή, μόνο για επιμέρους πράξεις, για πέντε πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου και την πλήρη αθώωση από όλες τις αξιόποινες πράξεις για δύο ακόμα κατηγορουμένους. Οι αξιόποινες πράξεις για τις οποίες η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή των κατηγορουμένων αφορούν τις δομές της Κιβωτού σε Βόλο και Χίο, ενώ αντίθετα διατηρεί αμφιβολίες και ως εκ τούτου εισηγήθηκε την απαλλαγή για τις καταγγελίες πρώην φιλοξενούμενων που αφορούν τις δομές σε Καλαμάτα, Αθήνα και Πωγωνιανή.

Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θέλουμε να υπογραμμίσουμε την ανεκτίμητη συμβολή στην ενημέρωση του κοινού, των δημοσιογράφων του παρατηρητηρίου της δίκης της Κιβωτού του Κόσμου, που είναι παρούσες/ντες στη δικαστική αίθουσα σε κάθε δικάσιμο παρακολουθώντας και καταγράφοντας με απόλυτη ακρίβεια την εξέλιξη της υπόθεσης.
Την πορεία της δίκης μπορείτε να την παρακολουθείτε στο #Kivotos Trial Watch_ ενώ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να συμβάλετε στην ενίσχυση των αλληλέγγυων δημοσιογράφων που καλύπτουν αφιλοκερδώς την υπόθεση: https://support-kivotostrialwatch.omniatv.com/


Δίνουμε ραντεβού τη Δευτέρα 21/10/2024 έξω από την αίθουσα 4, κτίριο προκάτ Ευελπίδων και ώρα 10:00
αλλά και στις επόμενες δικάσιμους έως την ολοκλήρωση της δίκης.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 12:51

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.