Πρόσκληση σε συμβολική παρουσία στη δίκη της οργάνωσης "Κιβωτός του Κόσμου"

Το Περιφερειακό Τμήμα  Αττικής του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) με αφορμή τη δίκη της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου»  υπενθυμίζει  την πάγια θέση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, ότι η χώρα χρειάζεται ένα Εθνικό και Δημόσιο  Σύστημα Παιδικής Προστασίας που θα έχει ως βασικό σκοπό την κοινωνική φροντίδα του παιδιού και των γονέων στο φυσικό περιβάλλον τους, στην οικογένειά τους, στο σπίτι τους, ένα Σύστημα Παιδικής Προστασίας, υποστηριζόμενο από ένα συντονιστικό φορέα με άξονες τη διεπιστημονικότητα, τα εμπεριστατωμένα πρωτόκολλα εργασίας και τα εξατομικευμένα σχέδια θεραπευτικών παρεμβάσεων που θα υποστηρίζει τα παιδιά και τους γονείς και θα προστατεύει τα δικαιώματα τους

και καλεί τα μέλη του να δώσουν συμβολικά, το παρών στη δικάσιμο της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2024, στα Δικαστήρια Ευέλπιδων (κτίριο 9, αίθουσα 5, στις 09:00), στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των παιδιών με ιδρυματική εμπειρία να μιλήσουν ανοικτά για αυτή και να ενημερώσουν την πολιτεία και την κοινωνία.
(Ραντεβού στις 8:45 έξω από το κτίριο 9 στα Δικαστήρια Ευελπίδων)

Ο ΣΚΛΕ και τα Περιφερειακά του Τμήματα συμμετέχουν  και παρεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο για τη διασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού κατά τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, όπως επικυρώθηκε από το Ελληνικό Κράτος στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με το Ν.2101 (Φ.Ε.Κ Α΄,192).

Δυστυχώς, έως σήμερα η παιδική προστασία ή το σύστημα παιδικής προστασίας ταυτίζεται με την ιδρυματική προστασία. Δυστυχώς, έως σήμερα, χρειάζεται αγώνας για να αντιληφθούμε όλοι μας ότι η ιδρυματική προστασία δε συμβάλλει στην προστασία,  τη φροντίδα και την  καλή ψυχοκινητική εξέλιξη του παιδιού.

Ο ΣΚΛΕ ήταν από τους πρώτους φορείς που αντέδρασαν άμεσα στην Υπουργική Απόφαση για τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας από τα Ν.Π.Ι.Δ προτάσσοντας τη βασική θέση ότι «η υπουργική απόφαση στο σύνολό της χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια θεσμικών προβλέψεων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και επαναφέρει πρότυπα παρελθούσης παιδικής προστασίας που η επιστημονική κοινότητα έχει καταδικάσει και συνδέσει με βλαπτικές επιπτώσεις και επαναθυματοποίηση  ήδη τραυματισμένων ψυχοκοινωνικά παιδιών».

Η παραμονή παιδιών σε ιδρύματα έστω και μια μέρα είναι κακοποιητική από μόνη της όποιες και αν είναι οι προδιαγραφές τους.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ΣΚΛΕ

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την τροποποίηση του  άρθρου 8 του Ν. 3090/2002,  που είναι δυνατό να  επηρεάσει την ενημέρωση του κοινού για τη δίκη μέσω του Kivotos Trial Watch, είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη  η φυσική μας παρουσία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.