ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για συνάντηση στο γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα

Μαϊος 17 2024

Σε κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των κοινωνικών λειτουργών στο ευαίσθητο και νευραλγικό πεδίο του συστήματος παιδικής προστασίας στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε, το προηγούμενο διάστημα [Τρίτη 16 Απριλίου ], Συνάντηση Εργασίας στο γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, μεταξύ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΛΕ και συνεργατών στο τμήμα παιδικής προστασίας της UNICEF, κκ. Μαριέλα Μιχαηλίδου και Ελένη Χρονοπούλου.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος συμμετείχαν οι κκ. Τριανταφυλλιά Αθανασίου (Πρόεδρος ΔΣ), Όλγα Βερικάκη (Αντιπρόεδρος Β) και Αμαλία Γκώρου (Υπεύθυνη Διαδικτύου & Ηλεκτρονικών Εκδόσεων). Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθη και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, κος Γασάν Χαλίλ, ο οποίος αναφέρθηκε  στο σχέδιο της οργάνωσης για δημιουργία Κέντρων για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, με σκοπό τη διάδοση των δικαιωμάτων του παιδιού και την ενσωμάτωση αυτής της προσέγγισης στο ακαδημαϊκό, ερευνητικό και διδακτικό έργο.

Πέραν της κοινής μας στοχοπροσήλωσης στην προστασία των δικαιωμάτων όλων των παιδιών, όπου κι αν βρίσκονται, καθοδηγούμενη από τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα, όπως η ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής - υιοθεσίας και η αποϊδρυματοποίηση, η συμπεριληπτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και η αναγκαιότητα διασφάλισης της ποιότητας των κοινωνικών υπηρεσιών στη χώρα μέσα από την ανάπτυξη ενός ενιαίου θεσμικά κατοχυρωμένου συστήματος παιδικής προστασίας. 

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί, η οποία στοχεύει στη διασφάλιση δωρεάν και ίσης πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, έχει συγκεκριμένους πυλώνες δράσης, με στόχο να προωθηθεί η ατζέντα της μεταρρύθμισης της παιδικής μέριμνας στην Ελλάδα με παράλληλη ανάπτυξη ενός δικτύου δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών. που να επιτρέπουν σε κάθε παιδί και νέο στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του στη ζωή.

Τέλος οι δυο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά τους τρόπους για τη συνέχιση της συνεργασίας και τη δυνατότητα  υπογραφής μνημονίου συνεργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.