Συνάντηση ΣΚΛΕ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας Κύριο

Μαϊος 19 2024

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 14 Μαΐου, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, συνάντηση εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης,  κο Δημήτριο Καφαντάρη.  Η συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα έπειτα από  την υποβολή σχετικού αιτήματος του ΣΚΛΕ το οποίο έτυχε άμεσης ανταπόκρισης από τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ.

 

Στην συνάντηση, εκτός από τον κο  Γενικό Γραμματέα, εκ μέρους της ΚΕΔΕ  συμμετείχαν ο  Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κύριοι  Σπύρος Κωνσταντάρας, Δήμαρχος Θέρμου και Κωνσταντίνος Σωτηράκης, Δημοτικός Σύμβουλος Ευόσμου-Κορδελιού, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Οικονομίας κυρία Ελπινίκη Ανδρεάδου, Δήμαρχος Λαγκαδά. Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣΚΛΕ συμμετείχαν η Πρόεδρος κα Τριανταφυλλιά Αθανασίου, ο Γ. Γραμματέας κος Γεώργιος Λουκάς, η Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων κα Αγγελική Ρουμελιώτου και το μέλος του Δ.Σ. κος Νικόλαος  Ζέρβας.

 

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και τα Προεδρεία των επιτροπών άκουσαν με ενδιαφέρον τα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου όπως το θέμα  της σοβαρής υποστελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων, της συνεχούς μεταφοράς αρμοδιοτήτων Κοινωνικής Πολιτικής από το Κεντρικό Κράτος προς τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων χωρίς το αντίστοιχο προσωπικό, του αποκλεισμού των ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών από θέσεις προϊσταμένων αλλά και τα θέματα που ανακύπτουν σε σχέση με τους προϊσταμένους όπως η τήρηση του απορρήτου, η πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, η ανάθεση αλλότριων ή και παράλληλων  καθηκόντων. Κυρίως όμως δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα κοινής διεκδίκησης στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των προσλήψεων Κοινωνικών λειτουργών ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να επενδύσουν οι τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες στη βασική στοχοθέτησή τους που είναι η πρόληψη και η πρωτοβάθμια παρέμβαση κοινωνικής προστασίας.

 

Σε απάντηση, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα και της ΚΕΔΕ η διεκδίκηση περισσότερων θέσεων Κοινωνικών λειτουργών ούτως ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού. Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε από τον ΣΚΛΕ την πάγια συνεργασία του μέσω της κατάθεσης υπομνημάτων, προτάσεων και απόψεων τα οποία θα μπορούσαν να τύχουν σχετικής υποστήριξης και από την ΚΕΔΕ, παράλληλα δε πρότεινε την εκπροσώπηση του ΣΚΛΕ στις δύο επιτροπές, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας & Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Οικονομίας, οι οποίες έχουν συσταθεί για την επεξεργασία θεμάτων κοινωνικής πολιτικής.

 

Τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα υπερθεμάτισαν και τα Προεδρεία Επιτροπών που συμμετείχαν αναφέροντας μάλιστα το θετικό αποτύπωμα που έχει καταγραφεί στους Δήμους τους μέσα από τη δράση των Κοινωνικών Υπηρεσιών τους και την αναγκαιότητα που θεωρούν ότι υπάρχει για στελεχιακή ενίσχυση του κλάδου ως προϋπόθεση για την ολιστική ανάπτυξη του δικτύου κοινωνικής προστασίας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κος Κωνσταντάρας, πρότεινε επιπλέον την διερεύνηση εκ μέρους της ΚΕΔΕ της δυνατότητας αποστολής οδηγιών προς του Δήμους της χώρας για τη χορήγηση, από το Νομικό τους Τμήμα/Υπηρεσία, νομικής υποστήριξης των  Κοινωνικών Λειτουργών που πιθανόν να ενάγονται για την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Τόνισαν δε ότι η ΚΕΔΕ έχει προτεραιοποιήσει την κοινωνική πολιτική στους στόχους της καθώς και στη συμπερίληψη της ως θεματική στα συνέδρια και τις εργασίες της.-

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.