Δελτίο τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του ΠΤ ΣΚΛΕ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ σε ημερίδα του κέντρου υγείας Άνδρου

Το Σάββατο 13/04/2024 το Περιφερειακό Τμήμα ΣΚΛΕ Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης σε ημερίδα με τίτλο: «Υγιής Γήρανση: Η Μεγάλη Πρόκληση», στην οποία απεύθυνε χαιρετισμό ο Ηλίας Μαρκούσης, Γενικός Γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος ΣΚΛΕ Νοτίου Αιγαίου.

Η ημερίδα  πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο  και διοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας της Άνδρου σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό την Προαγωγή της Υγιούς Γήρανσης.

Το Κέντρο Υγείας Άνδρου λειτουργεί από το 2004 το πρόγραμμα της τηλεψυχιατρικής για τους κατοίκους του νησιού. Η υπηρεσία συνεχώς αναβαθμίζεται και εξελίσσεται και από το 2012 εξειδικεύεται στα προβλήματα του πληθυσμού άνω των 60 ετών με υπεύθυνη την Κοινωνική Λειτουργό και μέλος του ΠΤ ΣΚΛΕ Νοτίου Αιγαίου Μαρία Αλεξάκη. Από το 2022 ονομάζεται 60+ Υπηρεσία  Διαχείρισης δυσκολιών μνήμης και πΡΟαγωγής της ΥγειούΣ  ΓήρΑνσης (ΥΔΡΟΥΣΑ) και αποτελεί μέρος του προγράμματος Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης (ΟΠΨΥ).

Η ΟΠΨΥ είναι δράση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Αντώνη Πολίτη και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. 40 λειτουργοί υγείας συνεργάζονται και προσφέρουν υπηρεσίες πρόληψης και φροντίδας σε άτομα άνω των 60 ετών με δυσκολίες στη μνήμη, νόσο Alzheimer, γηριατρική κατάθλιψη, άγχος και άλλα προβλήματα υγείας σε περισσότερους από 800 ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα ΟΠΨΥ εκτός της Άνδρου συμμετέχουν για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το Κέντρο Υγείας της Τήνου και το Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου.

Εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Νοτίου Αιγαίου του ΣΚΛΕ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Κέντρο Υγείας Άνδρου και τη συναδέλφισσα Μαρία Αλεξάκη τόσο για την πρόσκλησή τους όσο και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να εκφράσουμε τις απόψεις του ΣΚΛΕ για την τόσο καινοτόμο δράση που υλοποιείται για την υποστήριξη των ηλικιωμένων ατόμων που διαβιούν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές μακριά από τον αστικό ιστό, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωσή τους στην κοινότητα.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Περιφερειακού Τμήματος ΣΚΛΕ Νοτίου Αιγαίου με τις συναδέλφισσες που εργάζονται στο νησί της Άνδρου, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει αλληλοενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για τις δραστηριότητες τις οποίες αναπτύσσουν σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.