ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ: Κέντρο Ημέρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας για Παιδιά, Εφήβους & Νέους Ενήλικες με Νεοπλασματικές Ασθένειες

Η 10η παρουσίαση της δράσης «Εκπαιδευτικές-Ενημερωτικές Μεταβιβάσεις», πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 29/11/2023 στις 18:30, με την παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου Ημέρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας για Παιδιά, Εφήβους & Νέους Ενήλικες με Νεοπλασματικές Ασθένειες.

Πρόκειται για την πρώτη Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου που έρχεται να καλύψει τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες ασθενών (0-34), των επιβιωσάντων καθώς και των οικογενειών τους, σε μια στενή συνεργασία με τα ογκολογικά νοσοκομεία και κλινικές της Αττικής, και όλους τους φορείς της κοινότητας που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς αυτών των ηλικιακών κατηγοριών.

Το Κέντρο Ηµέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων µε Νεοπλασµατικές ασθένειες είναι η πρώτη εξειδικευμένη µονάδα ψυχικής υγείας του Υπουργείου Υγείας που προσφέρει:

1. Πρόληψη ψυχικής υγείας των ασθενών παιδιών, εφήβων και νέων ενηλίκων και των µελών της οικογένειάς τους.

2.Πρόληψη ψυχικής υγείας των παιδιών, εφήβων και νέων που βιώνουν την εμπειρία της ογκολογικής ασθένειας µέλους της οικογένειάς τους.

3. Επαγγελµατική ενίσχυση της θεραπευτικής οµάδας (ιατρών και νοσηλευτών) των ογκολογικών κλινικών που παραπέµπουν ασθενείς.

4.Διασύνδεση των υπηρεσιών παροχής ψυχικής υγείας των ογκολογικών νοσοκομείων της Περιφέρειας Αττικής. 5. Ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέµατα ψυχοκοινωνικής ογκολογίας παιδιών, εφήβων και νέων ενηλίκων.

Η ομάδα του κέντρου απαρτίζεται από επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας. Πιο συγκεκριμένα ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια, και µε τη συνδροµή καλλιτεχνών-παιδαγωγών προσφέρει σε παιδιά, εφήβους, νέους ενήλικες και στις οικογένειές τους τις ακόλουθες υπηρεσίες: Ατοµική συµβουλευτική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία, Ψυχιατρική εκτίµηση και θεραπεία,  Εξατοµικευµένη ή οµαδική συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων και των αδελφών των ασθενών Υποστήριξη των κοινωνικών αναγκών των ασθενών και των οικογενειών τους Οµάδες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γονέων Εικαστική ψυχοθεραπεία,  Εργαστήρια δημιουργίας (µμουσική, φωτογραφία κτλ),  Οµάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νέων επιβιωσάντων,  Οµάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των γονέων των ασθενών που επιβίωσαν,  Οµάδες εκπαίδευσης και εποπτείας ιατρών και νοσηλευτών σε θέµατα ψυχοκοινωνικής ογκολογίας για την κάθε ηλικιακή οµάδα , Οµάδες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης στην κοινότητα (σχολεία, δήµοι, φορείς κτλ),  Διασύνδεση µε νοσοκομεία, ογκολογικές κλινικές, ξενώνες και οργανώσεις ασθενών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται στο χώρο του Κέντρου Ηµέρας είναι δωρεάν ενώ υπάρχει και δυνατότητα μετακίνησης κατ’ οίκον και στους χώρους των φορέων ύστερα από εκτίµηση των αναγκών και σε συνεργασία µε τους φορείς.

Καθ'όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, υπήρξε αλληλεπίδραση, διάδραση και μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των συναδέλφων, οι οποίοι μοιράστηκαν σκέψεις και εξέφρασαν απορίες και έθεσαν ερωτήσεις και αναφέρθηκαν σε σχετικές εμπειρίες τους.

Όσοι και όσες συνάδελφοι δεν ήταν εφικτό να παρακολουθήσετε τη συνάντηση μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο σύνδεσμο: Κέντρο Ημέρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας για Παιδιά, Εφήβους & Νέους Ενήλικες με Νεοπλασματικές Ασθένειες.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.