ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ: Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Αιγάλεω

Η 9η παρουσίαση της δράσης «Εκπαιδευτικές-Ενημερωτικές Μεταβιβάσεις», πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 25/10/2023 στις 18:00, με την παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων του φορέα: ΠΕΨΑΕΕ.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας ομάδας κ. Αντώνη Κορφιάτη, Κοινωνιολόγο-Σύμβουλο Απασχόλησης και τον συνάδελφο Κοινωνικό Λειτουργό Παναγιώτη Κωνσταντώνη.

Το Κέντρο Ημέρας Εργαζομένων, είναι μια τομεοποιημένη υπηρεσία που παρέχει υπηρεσίες στη Δυτική Αθήνα. Στο κέντρο μπορούν να απευθυνθούν εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, με έμφαση στους εργαζόμενους σε μονάδες υγείας, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενοι σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και σε Κοινωνικές Επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, εργαζόμενοι σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, εργαζόμενοι σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, εργαζόμενοι με αναπηρίες ή από ευάλωτες ομάδες, εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στη συνάντηση συμμετείχε με παρέμβαση και η ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας για την Υποστήριξη εργαζομένων της ΠΕΨΑΕΕ στον Πειραιά.

Οι υπηρεσίες των κέντρων παρέχονται από την διεπιστημονική ομάδα που αποτελείται από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Απασχόλησης και αφορούν στην πρόληψη αγχωδών διαταραχών, στην βραχεία ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, στην επαγγελματική συμβουλευτική, στην ομαδική και ατομική συμβουλευτική, στην κοινωνική υποστήριξη και πληροφόρηση, στις ομιλίες ευαισθητοποίησης, στην επιμόρφωση διευθυντικών στελεχών για θέματα ψυχικής υγείας των εργαζομένων, σε ομιλίες/ αγωγή κοινότητας.

Κύρια πεδία υποστήριξης ενδεικτικά είναι η προαγωγή υγείας και ευεξίας, η επαγγελματική εξουθένωση και το εργασιακό στρες, η εργασιακή ανασφάλεια, ο εργασιακός εκφοβισμός , η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία κ.α.

Τέλος, τα επίπεδα παρέμβασης επαγγελματιών ψυχικής υγείας περιλαμβάνουν σεμινάρια ενημέρωσης, ομαδικές συνεδρίες, ατομικές συνεδρίες(δια ζώσης ή διαδικτυακά), δράσεις αγωγής της κοινότητας.
Καθ'όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, υπήρξε αλληλεπίδραση και μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των συναδέλφων, οι οποίοι μοιράστηκαν σκέψεις και εξέφρασαν απορίες και έλαβαν απαντήσεις από τα στέλεχη του Κέντρου Ημέρας για την Υποστήριξη εργαζομένων της ΠΕΨΑΕΕ στο Αιγάλεω.

Όσοι και όσες συνάδελφοι δεν ήταν εφικτό να παρακολουθήσετε τη συνάντηση μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο σύνδεσμο: Κέντρα Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων

 


Συνεχίζουμε με την 10η παρουσίαση της δράσης την Τετάρτη 29/11 στις 18:30 με την παρουσίαση του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους & Νέους Ενήλικες με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.


Συνάδελφοι, είναι σημαντικό να συμμετέχετε ενεργά στις παρουσιάσεις καθώς με αυτόν τον τρόπο 
ενισχύεται και ο δικός μας ρόλος. Άλλωστε η επιμορφωτική συνδιαλλαγή και η δημιουργία ενός σταθερού
πλαισίου δικτύωσης και ενημέρωσης είναι σημαντική. Οι παρουσιάσεις, γίνονται
διαδικτυακά μέσω της
εφαρμογής ZOOM, την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, στις 18:30 μ.μ
με διάρκεια μίας ώρας.
Όσοι και όσες συνάδελφοι /ισσες επιθυμούν να συμμετάσχουν με δική
τους παρουσίαση στην συγκεκριμένη
δράση, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα στο
σύνδεσμο: https://forms.gle/DaCFpCLxqh2KfJX57.

 

Με εκτίμηση
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ΣΚΛΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 21:30

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.