Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο: "Η Ψυχική υγεία είναι δικαίωμα".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05/10/2024 στις 9:30πμ - 2:30μμ, στο Επιμελητήριο Κορινθίας Ερμού 2, Κόρινθος.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου

Επισυναπτόμενα στο παρόν:

1. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Έμφυλα στερεότυπα και γυναικοκτονίες» διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), την Παρασκευή, 13/9/2024, στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης», στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την δυνατότητα και διαδικτυακής συμμετοχής στην ημερίδα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η έκθεση και η εξέταση του φαινομένου της έμφυλης βίας δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των ακραίων περιπτώσεων γυναικοκτονιών. Απώτερος στόχος ήταν η δημιουργία ενός πλαισίου για την ανάπτυξη προβληματισμών για τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία, η ανάληψη δράσης και η ανάδειξη προτάσεων για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Βασική επιδίωξη ήταν η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των επιστημόνων και των εμπλεκόμενων φορέων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της γενικότερης κατάστασης.  

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ, κ. Φουλίδης Κυριάκος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, ευχαριστώντας τις/τους εισηγήτριες/ες, τις/τους Κοινωνικές/ους Λειτουργούς και το ευρύτερο κοινό για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα, όπως και την οργανωτική επιτροπή αυτής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φαινόμενο των έμφυλης βίας  και στην αποτύπωση της στο τραγούδι, μέσα από το οποίο αυτή κανονικοποιείται, καθώς και στην ανάγκη για αμφισβήτηση των έμφυλων στερεοτύπων, για ανατροπή της πατριαρχικής κουλτούρας και για διεκδίκηση και προάσπιση ίσων δικαιωμάτων για όλες/ους". Έπειτα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Οργανωτικός Γραμματέας και εκπρόσωπος του Δ.Σ. του ΣΚΛΕ κ. Βαγιάτης Κωνσταντίνος.  

Το πρώτο μέρος της ημερίδας πλαισίωσαν με τις εισηγήσεις τους η καθηγήτρια του τομέα  Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Συμεωνίδου – Καστανίδου Ελισάβετ, η οποία εξέθεσε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο της ανθρωποκτονίας αλλά και της ενδοοικογενειακής βίας και ο κ. Μπασιούκας Αχιλλέας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Τμηματάρχης του Τμήματος Δίωξης  Εγκλημάτων κατά της ζωής και προσωπικής ελευθερίας της Δ/νσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο οποίος αναφέρθηκε στην διερεύνηση των γυναικοκτονιών από την πλευρά της αστυνομίας και στην κατηγοριοποίηση τους, ενώ παρουσίασε και περιπτώσεις γυναικοκτονιών που απασχόλησαν την διεθνή κοινή γνώμη, Στη συνέχεια η κ. Σκλάβου Κωνσταντίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και Πρόεδρος της επιτροπής ισότητας των φύλων και καταπολέμησης των διακρίσεων της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ανέλυσε τις συνέπειες του φαινομένου στα παιδιά ως ορατούς και αόρατους μάρτυρες και την ψυχολογική επίδραση του στον ψυχισμό τους.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας η κ. Μπούσιου Μαρία, Υπαστυνόμος Β΄ του γραφείου αντιμεττώπισης της ενδοοικογενειακής βίας του Α.Τ. Λευκού Πύργου και Ψυχολόγος παρουσίασε το ρόλο της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ οι κυρίες Θεοδοσίου Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργός και Κιόση Αννέτα, Ψυχολόγος, παρουσίασαν το έργο του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο ρόλο των επαγγελματιών στην ενδυνάμωση των θυμάτων έμφυλης βίας και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Τον συντονισμό της επιστημονικής ημερίδας είχαν η Γενική Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ κ. Οικονομίδου Γεωργία και το μέλος κ. Τσαγρή Ελένη, ενώ την Ορνανωτική Επιτροπή της επιστημονικής ημερίδας αποτέλεσαν η κ.  Ταναμπάση Πωλίνα, Ταμίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η κ. Οικονομίδου Γεωργία, Γενική Γραμματέας του Π.Σ. και η κ.  Τσαγρή Ελένη, Μέλος του Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τις/τους εισηγήτριες/ες  για τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας και την Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του χώρου πραγματοποίησης της.


Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου  
Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ  


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση σχολικών ειδών που πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του ΣΚΛΕ σε συνεργασία με την 1η ΤΟ.Μ.Υ. Κέρκυρας.

Τα σχολικά παραδόθηκαν σήμερα σε εκπρόσωπο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και θα προσφερθούν στα παιδιά που διαμένουν στη δομή προκειμένου να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους και όλες που συνέδραμαν άμεσα αγοράζοντας σχολικά είδη  καθώς επίσης το Σύλλογο ΣΤΗΡΙΞΗ Κατά των Εξαρτήσεων και του Aids και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Κέρκυρας για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.


Συνάντηση ενημέρωσης- συνεργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 5/9/2024 το Διοικητικό Συμβούλιο  του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών  με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου  στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Τα μέλη του  ΠΣ ΣΚΛΕ  ενημέρωσαν τη Διοικήτρια  για το σκοπό και τη λειτουργία του ΣΚΛΕ καθώς και για τις προτάσεις και τις θέσεις του Συνδέσμου για τη λειτουργία των νοσοκομείων και για θέματα στον τομέα της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας. Επιπρόσθετα έγινε αναφορά και στα σοβαρά προβλήματα  υποστελέχωσης του νοσοκομείου και ειδικότερα των θέσεων των Κοινωνικών Λειτουργών, όπου από τις 10 προβλεπόμενες θέσεις είναι καλυμμένες μόνο οι 4 θέσεις (του πρώην ΨΝΚ)και ασκούν τα καθήκοντα όχι μόνο αποκλειστικά σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας καθώς και της αναγνώρισης συνθηκών εργασίας των Κοινωνικών Λειτουργών ως επικίνδυνων και ανθυγιεινών.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της σταθερότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών για την παροχή αποτελεσματικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο πλαίσιο της νοσηλείας των ασθενών/νοσηλευόμενων καθώς και η αναγκαιότητα συνεργασίας τόσο με το ιατρικό προσωπικό όσο και με δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης / προγράμματα κατ οίκον νοσηλείας, ΜΗΦΗ, Κοινωνικές Υπηρεσίες α και β βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της διαχείρισης της ψυχοκοινωνικής προέκτασης της ασθένειας, της οργάνωσης της μετανοσοκομειακής φροντίδας- αποκατάστασης και ευρύτερα της διαμεσολάβησης υπέρ των δικαιωμάτων των ασθενών.


Το Περιφερειακό Τμήμα  Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), σας καλεί να συμμετέχετε στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει, με θέμα:
"ΕΜΦΥΛΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ"


Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 13/9/2024 και ώρα 09:30, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, (10ος όροφος), στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης της ημερίδας μέσω της πλατφόρμας Zoom, στον σύνδεσμο που ακολουθεί (Απαιτείται προεγγραφή):

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAsde-vpzMsH9NCvfK7Qqh1aK8IEba9SuaB 
(Σύνδεση από pc, Mac, iPad ή Android)

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Επισυνάπτεται η αφίσα και το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας.

Με εκτίμηση

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου
Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ

Επισυνάπτεται αφίσα και πρόγραμμα


Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 έλαβε χώρα συνάντηση του Προέδρου του ΠΣ του Περιφερειακού Τμήματος Στερεάς Ελλάδας του ΣΚΛΕ με τον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία “Ο Μαλλιακός”. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του συλλόγου στη Λαμία και συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας οι οποίες θα διαμορφωθούν από τους δυο συλλόγους και θα αποφασιστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα και θα ακολουθήσουν περαιτέρω συναντήσεις για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες των κοινών δράσεων.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος


Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 έλαβε χώρα συνάντηση μελών από τα περιφερειακά συμβούλια των Περιφερειακών Τμημάτων Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας στο Βόλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν οι δυνατότητες για συνεργασίες ειδικά στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και επίσης για την αποστολή αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα του Erasmus plus το επόμενο έτος καθώς δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να υποβάλουμε μια ολοκληρωμένη αίτηση μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που υπήρχαν για φέτος.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος


Τη Δευτέρα 09/09/2024 ξεκίνησε τις εργασίες του το διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο της UNICEF στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Τμήματος ΣΚΛΕ Κρήτης με θέμα την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού μέσα από την άσκηση της κοινωνικής εργασίας. Στο πρώτο αυτό εργαστήριο συμμετέχουν 20 επαγγελματίες Κοινωνικοί/ές Λειτουργοί από όλη την Κρήτη, οι οποίοι/ες εργάζονται στο πεδίο της παιδικής προστασίας.

Στην έναρξη των εργασιών του εργαστηρίου, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης του ΣΚΛΕ, χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος Αγοράκη Πόλυ.  Ο χαιρετισμός παρατίθεται παρακάτω:
«Με χαρά χαιρετίζω εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης του ΣΚΛΕ το σημερινό εκπαιδευτικό εργαστήριο!  Συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις ξεκινώντας να «συστήνουμε» με λίγα λόγια τον ΣΚΛΕ και την δράση του, ωστόσο σήμερα είμαστε συνάδελφοι μεταξύ συναδέλφων, αλλά και  με τη UNICEF υπάρχει συνεργασία χρόνων με τον ΣΚΛΕ.
Τα τελευταία χρόνια, είμαι σίγουρη, θα έχετε παρατηρήσει και σεις ότι η λέξη «ευκαιρίες» αντικαθιστά όλο και περισσότερο τη λέξη «Δικαιώματα»… όλο και περισσότερο ακούμε «ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση, στην υγεία, στην παιδεία, στη στέγη, στην ασφάλεια» αντί να τονίζουμε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν Δικαιώματα! Όταν λοιπόν, μιλάμε για παιδιά, όπου η δυνατότητα αυτοεκπροσώπησης, αντικειμενικά μέχρι μια ηλικία, είναι περιορισμένη, η υπεράσπισή τους αποτελεί καθήκον επαγγελματιών όπως οι Κοινωνικοί Λειτουργοί. Επανέρχομαι στο συναίσθημα το οποίο εξέφρασα στην αρχή του χαιρετισμού μου, δηλαδή τη Χαρά, …χαρά γιατί σήμερα μπαίνουν στην προμετωπίδα τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του παιδιού και ο ρόλος των Κοινωνικών Λειτουργών στην προάσπιση τους!
Από την άλλη όμως χρειάζεται, προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί στην προάσπιση των Δικαιωμάτων του παιδιού, να παραδεχτούμε αμφότεροι για ποιους λόγους η σημερινή δράση είναι πολύτιμη. Αρχικά, αποτελεί την εναρκτήρια κοινή δράση με αυτό το θέμα του ΣΚΛΕ με την UNICEF. Έπειτα παρέχεται δωρεάν στα μέλη του και ευελπιστούμε να πάρει σταθερά χαρακτηριστικά και να επαναλαμβάνεται. Όπως επίσης ότι απευθύνεται σε επαγγελματίες ΚΛ, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι (ΚΛ στην προκειμένη και άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού) αποτελούν σημαντικά πρόσωπα αναφοράς, φέρουν εμπειρία και τεχνογνωσία-παράλληλα επιζητούν να επικαιροποιούν την γνώση τους, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι αντιμετωπίζουν μια σειρά από σοβαρά εμπόδια! Είμαστε λίγοι/ες για τις πραγματικές ανάγκες, οι υπηρεσίες και οι δομές επίσης, πολλοί/ες εργάζονται με ημερομηνία λήξης και με κάθε λογής εργασιακή συνθήκη κτλ, όπως επίσης ότι ακόμη και η εποπτεία ή εκπαίδευση επικαιροποίησης γνώσεων αποτελούν ατομική ευθύνη! Τα αναφέρουμε αυτά, όχι για να βάλουμε το συντεχνιακό μας συμφέρον μπροστά, αλλά για να τονίσουμε ότι και αυτές οι συνθήκες αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν αρνητικά τελικά στην επιστημονική, απρόσκοπτη, σταθερή, προληπτική κ.ο.κ δουλειά με τους εξηπηρετούμενους μας και δη τα παιδιά!
Kαι φυσικά στον 21ο αιώνα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αυτοί οι παράγοντες να πάψουν να είναι τροχοπέδη, για αυτό και διεκδικούμε μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις, σύγχρονες, ασφαλείς, πολυποίκιλες και διασυνδεμένες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, χωρίς ημερομηνία λήξης - αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν!
Καλή συνέχεια στις εργασίες της εκπαίδευσης.»

Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο Αντιπρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ κ. Αθανάσιος Μαλάμος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ηρακλείου κ. Γεώργιος Τσαγκαράκης, η πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ κα Μαρία Παπαδακάκη και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα κ. Γασάν Χαλίλ.


O Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ) σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει Πανελλήνιο Συνέδριο, με θέμα "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: από τη συνηγορία στην αυτοεκπροσώπηση".

Ημερομηνίες Διεξαγωγής Συνεδρίου: Παρασκευή &  Σάββατο, 11 και 12 Οκτωβρίου 2024.

Τόπος: Θεσσαλονίκη,  Συνεδριακό Κέντρο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, (Περίπτερο 8, 2ος Όροφος, αίθουσα Α) της ΔΕΘ HELEXPO.
 
Στο Συνέδριο που διοργανώνεται σκοπός μας είναι να αναδειχθεί η Συνηγορία στην Κοινωνική Εργασία και η συμβολή της στην ενίσχυση των ανθρώπων στην αυτοσυνηγορία και στην αυτοεκπροσώπηση.
Μέσα από τις θεματικές, που θα αναπτυχθούν, φιλοδοξούμε να αναδειχθεί ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων ενός ατόμου και μέσα από αυτό μια ευρύτερης ομάδας, αλλά και η επιδίωξη στόχων, πιο μακροπρόθεσμων, όπως η καταπολέμηση των διακρίσεων και η πρόσβαση όλων στα δικαιώματα, είναι αναγκαίες περισσότερο από ποτέ σε μια συνεχώς επαπειλούμενη κοινωνική πραγματικότητα.

Η συνηγορία στην Κοινωνική Εργασία χρειάζεται όχι μόνο για να εντοπίζει και να μάχεται ενάντια σε συστημικούς παράγοντες που δρουν ως εμπόδιο, δημιουργώντας και διαιωνίζοντας ανισότητες και αδικίες, αλλά κυρίαρχα επειδή ενδυναμώνει τα άτομα και τις κοινότητες για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, για να «ακούγεται η φωνή τους», συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην προώθηση ανάπτυξης πολιτικών που προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί, μαζί με άλλους επιστημονικούς κλάδους,  έρχονται αντιμέτωποι με τα βαθύτερα αίτια των κοινωνικών προβλημάτων. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να συνηγορούν μαχόμενοι ενάντια σε συστημικές αδιέξοδες καταστάσεις προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματα ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων πληθυσμών, προωθώντας μια κοινωνία που εκτιμά και υποστηρίζει την εγγενή αξιοπρέπεια κάθε ατόμου.

Ενδεικτικοί Θεματικοί άξονες Συνεδρίου

  • Ισότητα-Δικαιοσύνη- Διακρίσεις και προάσπιση δικαιωμάτων.
  • Ψυχική Υγεία/ Υγεία/ Εξαρτήσεις: Καταπολέμηση των διακρίσεων και του στίγματος.
  • Κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη θυμάτων βίας.
  • Οικογένεια και Παιδιά: Ομάδες συνηγορίας δικαιωμάτων.
  • Ρομά και πολιτισμική συμπερίληψη.
  • Αναπηρία και ομάδες υποστήριξης στην κοινότητα.
  • Αυτοοργάνωση στην εύρεση εργασίας και κοινωνική επιχειρηματικότητα.
  • Άνθρωποι σε κίνηση: Μετανάστες/ πρόσφυγες.
  • ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και συνηγορία.
  • Άτομα γ΄ηλικίας και αυτό-οργάνωση.
  • Περιβαλλοντική δικαιοσύνη και ομάδες εθελοντών.
  • Σύλλογοι οικογενειών και συγγενών θυμάτων: ζητήματα απονομής δικαιοσύνης.
  • Συνηγορία και αυτοεκπροσώπηση των κοινωνικών λειτουργών.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε Εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Ανθρωπολόγους, Πολιτικούς Επιστήμονες, Ψυχολόγους, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Επιστήμονες Κοινοτικής Υγείας/ Ψυχικής Υγείας, Αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄& Β,  Φοιτητές/τριες κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Συμμετοχή:  Δωρεάν
Θα υπάρξει Ανακοίνωση με πληροφορίες για το site του Συνεδρίου, την προεγγραφή με φόρμα συμμετοχής και την υποβολή περιλήψεων.


Τις προηγούμενες ημέρες το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κέρκυρα έκλεισε με την μορφή που μέχρι σήμερα λειτουργούσε, απόρροια του οποίου προφανώς ήταν η μετακίνηση των παιδιών σε άλλες δομές ανά την Ελλάδα.

Με δεδομένες τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και διάφορα βίντεο όπου  παιδιά της δομής  εμφανίζονται διαμαρτυρόμενα για  τις συνθήκες που προέκυψαν αναφορικά με την λειτουργία της δομής όπου διέμεναν  μέχρι πρόσφατα  αισθανόμαστε ως Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων του ΣΚΛΕ να καταγράψουμε ορισμένα πράγματα.

Η πάγια θέση του ΣΚΛΕ αναφορικά με τις δομές παιδικής προστασίας όπως άλλωστε αυτή καταγράφεται ρητά παρακάτω «Η παραμονή παιδιών σε ιδρύματα έστω και μια μέρα είναι κακοποιητική από μόνη της όποιες και αν είναι οι προδιαγραφές τους. Κατά συνέπεια, η Πολιτεία θα έπρεπε να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση Προγράμματος άμεσης τοποθέτησης των παιδιών που φιλοξενούνται στα ιδρύματα σε ανάδοχες οικογένειας και στη απαγόρευση της εισαγωγής παιδιών σε ιδρύματα.» σε σχετική παρέμβαση (Αρ.πρωτ 124-14/04-24) του Συνδέσμου προς την τότε Υφυπουργό Κα Δόμνα Μιχαηλίδου αναφορικά με την Υπουργική Απόφαση για τις Προϋποθέσεις Ίδρυσης και Λειτουργίας Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ΜοΠΠ) από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Φυσικά κατανοούμε την δυσκολία σε ανθρώπινο επίπεδο εργαζόμενοι να χάνουν την δουλειά τους ωστόσο αποτελεί ένα παράλληλο γεγονός που απαιτεί ξεχωριστή αντιμετώπιση από τους συνδικαλιστικά εκπροσώπους και εργασιακούς φορείς  των εργαζομένων.

Τα παιδιά της δομής είναι επιβεβλημένο να  είχαν ενημερωθεί επαρκώς, έγκαιρα και ψυχολογικά υποστηριζόμενα για τη μετάβασή τους σε άλλα σπίτια.

Σε κάθε περίπτωση ως επαγγελματίες Κοινωνικοί Λειτουργοί, μέλη και περιφερειακοί εκπρόσωποι του ΣΚΛΕ  δηλώνουμε ξεκάθαρα πως κύρια στόχευση μας είναι η προστασία των παιδιών και η δημιουργία ασφαλές πλαισίου για τα ίδια, συνθήκη που μπορεί να διαμορφωθεί με την διαδικασία της αναδοχής και με την πλήρωση θέσεων ΚΛ στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες να την προωθούν.


Σελίδα 1 από 42

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.