ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΤ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τις προηγούμενες ημέρες το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κέρκυρα έκλεισε με την μορφή που μέχρι σήμερα λειτουργούσε, απόρροια του οποίου προφανώς ήταν η μετακίνηση των παιδιών σε άλλες δομές ανά την Ελλάδα.

Με δεδομένες τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και διάφορα βίντεο όπου  παιδιά της δομής  εμφανίζονται διαμαρτυρόμενα για  τις συνθήκες που προέκυψαν αναφορικά με την λειτουργία της δομής όπου διέμεναν  μέχρι πρόσφατα  αισθανόμαστε ως Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων του ΣΚΛΕ να καταγράψουμε ορισμένα πράγματα.

Η πάγια θέση του ΣΚΛΕ αναφορικά με τις δομές παιδικής προστασίας όπως άλλωστε αυτή καταγράφεται ρητά παρακάτω «Η παραμονή παιδιών σε ιδρύματα έστω και μια μέρα είναι κακοποιητική από μόνη της όποιες και αν είναι οι προδιαγραφές τους. Κατά συνέπεια, η Πολιτεία θα έπρεπε να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση Προγράμματος άμεσης τοποθέτησης των παιδιών που φιλοξενούνται στα ιδρύματα σε ανάδοχες οικογένειας και στη απαγόρευση της εισαγωγής παιδιών σε ιδρύματα.» σε σχετική παρέμβαση (Αρ.πρωτ 124-14/04-24) του Συνδέσμου προς την τότε Υφυπουργό Κα Δόμνα Μιχαηλίδου αναφορικά με την Υπουργική Απόφαση για τις Προϋποθέσεις Ίδρυσης και Λειτουργίας Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ΜοΠΠ) από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Φυσικά κατανοούμε την δυσκολία σε ανθρώπινο επίπεδο εργαζόμενοι να χάνουν την δουλειά τους ωστόσο αποτελεί ένα παράλληλο γεγονός που απαιτεί ξεχωριστή αντιμετώπιση από τους συνδικαλιστικά εκπροσώπους και εργασιακούς φορείς  των εργαζομένων.

Τα παιδιά της δομής είναι επιβεβλημένο να  είχαν ενημερωθεί επαρκώς, έγκαιρα και ψυχολογικά υποστηριζόμενα για τη μετάβασή τους σε άλλα σπίτια.

Σε κάθε περίπτωση ως επαγγελματίες Κοινωνικοί Λειτουργοί, μέλη και περιφερειακοί εκπρόσωποι του ΣΚΛΕ  δηλώνουμε ξεκάθαρα πως κύρια στόχευση μας είναι η προστασία των παιδιών και η δημιουργία ασφαλές πλαισίου για τα ίδια, συνθήκη που μπορεί να διαμορφωθεί με την διαδικασία της αναδοχής και με την πλήρωση θέσεων ΚΛ στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες να την προωθούν.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.