Συνάντηση ΣΚΛΕ με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κύριο

Φεβρουαρίου 22 2024

Την Τρίτη 20-02-2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΛΕ με την Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Ζέφη Δημαδάμα.

 

Εκ μέρους τους ΔΣ παρέστησαν η Πρόεδρος κα Τριανταφυλλιά Αθανασίου, η Αντιπρόεδρος Β΄ κα Όλγα Βερικάκη, η Υπεύθυνη Διαδικτύου και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων κα Αμαλία Γκώρου, και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Αγγελική Ρουμελιώτου,

 

Στην ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας, ετέθησαν θέματα που απασχολούν τους κοινωνικούς λειτουργούς καθημερινά στο πεδίο και απορρέουν από τη στόχευση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του, κυρίως δε στην πρόληψη και την προστασία των δικαιωμάτων του. Μάλιστα, η έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας σε όλες τις εκφάνσεις της αποτέλεσε βασικό ζήτημα που συζητήθηκε εκτενώς αφού καθημερινά διαπιστώνεται από τους επαγγελματίες η ανάγκη για επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου και η ενίσχυση του δημόσιου υπηρεσιακού κορμού με τέτοιο τρόπο που θα παρέχονται αποδοτικότερες υπηρεσίες πρόληψης και προστασίας.

 

Επισταμένως συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με το εύρος των συμβουλευτικών κέντρων , την ανάγκη κάλυψης των γυναικών σε κίνδυνο σε όλο το γεωγραφικό εύρος της χώρας, με έμφαση σε δομές επείγουσας παρέμβασης καθώς  και την ανάγκη επέκτασης των ξενώνων/δομών φιλοξενίας αλλά και τη διαχείριση ουσιωδών θεμάτων που τίθενται κατά τη διαδικασία της απομάκρυνσης μιας γυναίκας σε περίοδο κινδύνου λόγω βίας, όπως η προστασία της ίδιας και των παιδιών, η οικονομική κάλυψη, η ενδιάμεση ζώνη διαμονής μέχρι την εισαγωγή σε ξενώνα κοκ.

 

Από τον Σύνδεσμο σημειώθηκε ότι η απουσία εξειδικευμένων δομών και η έλλειψη πρωτοκόλλων παρακωλύουν το σχεδιασμό ολιστικών προγραμμάτων έγκυρης  πρόληψης και πρωτοβάθμιας παρέμβασης. Παράλληλα δε, είναι αυταπόδεικτο ότι  με την απουσία τέτοιων δομών δεν ευνοείται η ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου βίας ακόμη και όταν αυτά οδηγούνται σε ποινική διαμεσολάβηση μετά από σχετική αναφορά ή καταγγελία. Η υποστελέχωση δε των υπηρεσιών, στο σύνολό τους, ετέθη, για άλλη μια φορά, ως ένας από τους πλέον  καθοριστικά ανασταλτικούς παράγοντες συστηματικής, ολιστικής και μακροπρόθεσμης παρέμβασης καθώς οι επαγγελματίες καλούνται να διαχειριστούν  υπέρμετρο όγκο περιστατικών σε σχέση τόσο με τις υπηρεσιακές δυνατότητες όσο και με τα διεθνή επιστημονικά πρωτόκολλα που αφορούν στην αναλογία επαγγελματιών - εξυπηρετούμενων.

 

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση της Γ.Γ. να συνεχιστεί ο διάλογος καθώς αποτέλεσε κοινό τόπο ο προβληματισμός για τα φλέγοντα θέματα αλλά και η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων.  Δεσμεύτηκε μάλιστα σε συνομιλίες με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και διευρυμένη συνεργασία με τον Σύνδεσμο προκειμένου να παραχθεί ουσιαστικό αποτέλεσμα.-

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.