Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος Με Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ

Οκτωβρίου 17 2023

Συνάντηση με την Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, κ. Θεανώ Καρποδίνη και στελέχη αρμόδιων Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος την Τρίτη 10.10.2023 στα Κεντρικά Γραφεία του στο Μαρούσι. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΛΕ,  Τριανταφυλλιά  Αθανασίου, Πρόεδρος ΔΣ, Όλγα Βερικάκη, Αντιπρόεδρος Β΄, Περικλής Τζιάρας, Ταμίας και ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου, κος Αλέξιος Παραράς.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το αίτημα του ΣΚΛΕ για τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και ένταξη του κλάδου των Κοινωνικών Λειτουργών στην αποζημίωση στο πλαίσιο σχετικών συμβάσεων με θεραπευτικά κέντρα ή κέντρα ειδικής αγωγής -συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ-, που παρέχουν Ατομική/ Ομαδική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική & Θεραπεία Συμπεριφοράς.

Εκ μέρους του ΣΚΛΕ έγινε ρητή αναφορά ότι η διάκριση και η άνιση μεταχείριση μεταξύ των επιστημονικών ειδικοτήτων θίγει τόσο τα επαγγελματικά δικαιώματα των κοινωνικών λειτουργών όσο και τα δικαιώματα των πολιτών στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα της θεραπευτικής  και συμβουλευτικής προσέγγισης των ατόμων και των οικογενειών που χρήζουν ειδικών θεραπειών. Διευκρινίστηκε δε ότι o ΣΚΛΕ, ως  Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, αποτελεί εχέγγυο ότι μόνο τα μέλη του, Κοινωνικοί Λειτουργοί, θα μπορούν να παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες στους πολίτες καθώς και  ότι η ένταξη και των Κοινωνικών Λειτουργών μεταξύ των παρόχων των εν λόγω υπηρεσιών δεν θα προκαλέσει αύξηση της σχετικής δαπάνης, απλά θα διευρυνθούν αριθμητικώς οι πάροχοι μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας, προς όφελος των ασφαλισμένων πολιτών.

Εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ έγινε κατανοητό το αίτημα και ζητήθηκε η εκ νέου αποστολή εισηγητικού υπομνήματος το οποίο και θα διαβιβάσουν στο Υπουργείο Υγείας. Μας αναφέρθηκε ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες ρυθμίζουν τα θέματα των επαγγελματιών που αποζημιώνονται μέσω του ΕΚΠΥ είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας μετά και τη σχετική γνωμοδότηση του Κε.Σ.Υ, όπου ο ΣΚΛΕ έχει απευθύνει επανειλημμένως έγγραφα-υπομνήματα και αιτήματα συνάντησης επισημαίνοντας την κατάφορη αδικία που υφίσταται ο Κλάδος μας, χωρίς την έως σήμερα διευθέτηση και επίλυση του ζητήματος.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου ν.π.δ.δ. ΣΚΛΕ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.