Δελτίο Τύπου συναντήσεων με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας

Το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) ολοκλήρωσε σήμερα 14-6-2024, ένα πρώτο  κύκλο παρεμβάσεων, επαφών και συναντήσεων  με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, επισκεπτόμενο  την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για την ανάδειξη του ρόλου των  Κοινωνικών Λειτουργών στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής καθώς και των ανεπαρκειών του συστήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Άργους –Μυκηνών κο Καμπόσο, το δήμαρχο του δήμου Ναυπλιέων κ. Ορφανό  και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δικαίο, ενώ επισκέφθηκε και την υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και  Κοινωνικής Αρωγής στο  Ναύπλιο.

Η συζήτηση με τους παραπάνω φορείς στους οποίους παραδώσαμε και σχετικά υπομνήματα, επικεντρώθηκε στην μεγάλη έλλειψη Κοινωνικών Λειτουργών στις Κοινωνικές Υπηρεσίες  των Δήμων που  παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και επείγουσας κοινωνικής φροντίδας, στην εκπαίδευση, στα Πρωτοδικεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και στις κοινωνικές υπηρεσίες  των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σε όλους τους τομείς του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας καταγράφονται από τις χαμηλότερες αναλογίες  Κ.Λ. ανά ωφελούμενο.
Τα δεδομένα  υπερβαίνουν παντού, κατά πολύ τόσο τα Ευρωπαϊκά όσο και τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα με δραματικές συνέπειες στην αποτελεσματικότητα του Κράτους Πρόνοιας. Τα μέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων δεν λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται και αξίζουν.

 Σε μια περίοδο όπου γεγονότα έμφυλης  βίας, κακοποίησης παιδιών, σχολικού εκφοβισμού και βίας  των ανηλίκων βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας η πρόληψη και  έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών προϋποθέτει στελέχωση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών με επιστημονικό προσωπικό καθώς και τη δημιουργία  νέων  δομών για την προστασία των ευάλωτων πολιτών, που βρίσκονται σε κίνδυνο, με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και του νέου ΕΣΠΑ.

Τέλος, ζητήσαμε από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να ασκήσουν πιέσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων,  ώστε η  επίσημη Πολιτεία με επείγουσες διαδικασίες να προχωρήσει σε προσλήψεις  μόνιμων Κοινωνικών Λειτουργών και τη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων  των Κέντρων Κοινότητας και των Δομών Καταπολέμησης της Φτώχειας, των συμβασιούχων στον ΕΟΔΥ και όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν κενά σε όλο το σύστημα κοινωνικής φροντίδας, ενώ στους υπό διαμόρφωση Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ)  να υπάρχει πρόβλεψη για την σύσταση  οργανικών θέσεων κοινωνικών λειτουργών, ενώ στη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής να υπάρχει ξεχωριστό τμήμα για την Οικογένεια και το Παιδί.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.