Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι απεργία.

Το Περιφερειακό Τμήμα ΣΚΛΕ Αττικής καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 1η Μάη ημέρα συλλογικής μνήμης και διεκδίκησης.

Από το Σικάγο του 1886 έως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894 και από τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη έως την Πρωτομαγιά του 1944 με τους «200» της Καισαριανής μένει ανεξίτηλη στη μνήμη μας εκείνη η μέρα ορόσημο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας και που  μας θυμίζει πάντα πως η ανάγκη έγινε τελικά Ιστορία.

Η Πρώτη του Μάη σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών για καλύτερες εργασιακές συνθήκες και παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ.

Ως Κοινωνικοί Λειτουργοί, παίρνουμε θέση απέναντι στην διαρκή απαξίωση του επαγγέλματος μας και διεκδικούμε καλύτερους όρους δουλειάς και ποιότητας ζωής, επαναφορά συλλογικής σύμβασης εργασίας, διασφάλιση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων με έμφαση στην τροφή και στη στέγαση για όλους όσοι πλήττονται από την ακρίβεια, διεύρυνση των ήδη κεκτημένων δικαιωμάτων, πρόληψη, έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση καθώς και παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους πιο ευάλωτους, μισθολογικές αυξήσεις, στελέχωση των κατακερματισμένων δημοσίων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών με άμεσες προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών ως μόνιμο προσωπικό σε όλες τις Υπηρεσίες Πρόνοιας και Υγείας καθώς και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μέτρα προστασίας και ασφάλειας καθώς και χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους, ανεξαρτήτως φορέα που εργάζεται ο καθένας και η καθεμία από εμάς.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι απεργία.

Με αυτό το σύνθημα δίνουμε το παρών και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.


*Πάμπλο Νερούδα-Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω

Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω(…) για των ψαράδων τον ωκεανό, για το ψωμί των παιδικών μας αηδονιών, και για την αγροτιά και για τ’ αλεύρι μας, τη θάλασσα, το ρόδο και το στάχυ, τους σπουδαστές, τους ναύτες, τους φαντάρους, για όλους τους λαούς σ’ όλους τους τόπους, για τη λυτρωτική τη θέληση των πορφυρών λαβάρων της αυγής. Πάλεψε πλάι μου, κι εγώ θα σου χαρίσω τα όπλα όλα της ποίησής μου πού ειν’ το κορίτσι το κορίτσι που αγαπώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 15:12

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.