ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΛΟΑΤΚΙ+ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26/4/24 και το Σάββατο, 27/4/24, το πρώτο βιωματικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης Κοινωνικών Λειτουργών με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ+ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) σε συνεργασία με το σύλλογο ατόμων, οικογενειών και φίλων ΛΟΑΤΚΙ+ Νομού Ημαθίας ‘reSPECTRUM’.

Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου ήταν η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και η κατανόηση των Κοινωνικών Λειτουργών γύρω από τα θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, ενώ βασική επιδίωξη ήταν η εκπαίδευση, η ενίσχυση και η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των Κοινωνικών Λειτουργών ώστε να μπορούν να παρέχουν καλύτερη υποστήριξη και προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας αυτής, αλλά και όλων των ανθρώπων γενικότερα.

Αρχικά, έγινε μία εισαγωγή στις διαστάσεις του φύλου, της σεξουαλικότητας και της έκφρασης του φύλου και μία εμβάθυνση στο βασικό λεξιλόγιο των όρων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Στην πορεία και μέσα από βιωματικές ασκήσεις εξερευνήθηκαν τα έμφυλα στερεότυπα και η αλληλεπίδραση φύλου και κοινωνίας στον σύγχρονο κόσμο και διερευνήθηκαν προσωπικές στάσεις, ενώ αναλύθηκαν ζητήματα προνομίων και διακρίσεων. Το εργαστήριο έκλεισε με κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες – προτάσεις για μια πιο συμπεριληπτική πρακτική στην άσκηση της κοινωνικής εργασίας,  η οποία να προωθεί ενεργά την προάσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και κατ’ επέκταση την ισοτιμία και την ισονομία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ ευχαριστεί θερμά το σύλλογο ατόμων, οικογενειών και φίλων ΛΟΑΤΚΙ+ Ν. Ημαθίας ‘reSPECTRUM’ για την εποικοδομητική συνεργασία και την πραγματοποίηση του βιωματικού εργαστηρίου και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Δ.Σ. Πολίτη Κυριακή και τις επιστημονικές συνεργάτιδες Δημητράκη Μεταξία και Χριστοδούλου Άρτεμις, που συντόνισαν το εργαστήριο.

  Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ  

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.