Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του ΠΣ Ιονίων Νήσων με το Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Συνάντηση ενημέρωσης - συνεργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 23/2/24 εκπρόσωποι  του Διοικητικού  Συμβούλιου του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ.Γιάννη Κοντό και τα μέλη του ΔΣ κ. Κοσκινά Γιώργο, κ. Αλυσσανδράτο Θεόδωρο, κ. Παπαδόπουλο Σπύρο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων εκπροσώπησαν η πρόεδρος Ρωμαίου Αγγελική, η ταμίας Μπάρμπα Σοφία και το μέλος Αλαμάνος Αλέξανδρος. Στη συνάντηση παρεβρέθηκε και η Δ/ντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κέρκυρας κ. Σταύρου Λίτσα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας  ενημέρωσε για τους σκοπούς και στόχους του ΣΚΛΕ καθώς και για θέματα που αφορούν την αναγκαιότητα στελέχωσης της υπηρεσίας των επιμελητών ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής Κέρκυρας, τη δημιουργία Κοινωνικής Υπηρεσίας στα Πρωτοδικεία και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους στις περιπτώσεις διαμεσολάβησης στο οικογενειακό δίκαιο, στο ζήτημα της αυστηροποίησης των ποινών των ανηλίκων με βάσει το νέο ΠΚ, γεγονός που θα οδηγήσει σε συμφόρηση  στα σωφρονιστικά καταστήματα και αύξηση της παραβατικότητας, στα περιστατικά εγκληματικότητας στο νησί μας που έχουν να κάνουν με την ενδοοικογενειακή βία, τις κλοπές, τη βία των ανηλίκων και τις ρευματοκλοπές.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα στελέχωσης του κλειστού  Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας με Κοινωνικό Λειτουργό και αναφέρθηκε ειδικότερα στα προβλήματα που δημιουργούνται από την  έλλειψη Κοινωνικού Λειτουργού τα τελευταία 10 χρόνια.

Από την πλευρά του ΣΚΛΕ υπήρξε  η δέσμευση  για την από κοινού διεκδίκηση προς το   Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αιτημάτων που αφορούν τη στελέχωση των Υπηρεσιών με Κοινωνικούς Λειτουργούς καθώς και τον προγραμματισμό μια σειρά παρεμβάσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σε σχετικά θέματα.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας για την άμεση ανταπόκριση και ενεργητική ακρόαση όσων ζητημάτων θέσαμε στο τραπέζι.

Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.