Συναντήσεις του ΣΚΛΕ με εκπροσώπους θεσμικών οργάνων

Μαϊος 31 2022

Τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Κοινωνικών Λειτουργών αποτέλεσαν το επίκεντρο των συναντήσεων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος με θεσμικούς εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των κομμάτων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεώργιος Σταμάτης, ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25 κ. Γιάννης Ζώης, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ.  Γιώργος Λαμπρούλης ήταν τα πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενώ προγραμματίζονται επόμενες συναντήσεις και προετοιμάζονται υπομνήματα με τις θέσεις του Συνδέσμου τα οποία θα κατατεθούν στα αρμόδια Υπουργεία. 

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος έθεσε υπόψη όλων των προσώπων με τα οποία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις τη θεσμική του μορφή ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αναφέρθηκε στη σημασία της συμπερίληψης των θέσεων του κατά τη διάρκεια μελέτης καίριων θεμάτων σχεδιασμού και εφαρμογής  της κοινωνικής πολιτικής όπως η παιδική προστασία, τα ζητήματα παιδείας, η αστεγία, το μεταναστευτικό, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες κ.ο.κ. Παράλληλα ετέθησαν βασικοί προβληματισμοί εκ μέρους του Συνδέσμου για τον υφιστάμενο αποδεκατισμό των Κοινωνικών Υπηρεσιών λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης, του τεράστιου όγκου εξυπηρετούμενων περιπτώσεων και των σοβαρών υλικοτεχνικών δυσκολιών που υφίστανται,  δυσχεραίνοντας  καθημερινά την εκτέλεση του έργου των Κοινωνικών Λειτουργών. Τέλος, εθίγησαν θέματα όπως τα ζητήματα απορρήτου, το ακαταδίωκτο, τα ζητήματα διαχωρισμού στις προσλήψεις μεταξύ Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ - ΤΕ, η αντιποίηση επαγγέλματος που αφορούν και επηρεάζουν την επαγγελματική και επιστημονική ταυτότητα του κλάδου και για τα οποία θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα εκ μέρους της πολιτείας.

 

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015