ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Δρ Μαρίνα Στέφου

Νοεμβρίου 07 2023

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) με την Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Δρ Μαρίνα Στέφου.
Από το ΣΚΛΕ συμμετείχαν η Πρόεδρος κα Αθανασίου Τριανταφυλλιά , η Αντιπρόεδρος Β’ κα Βερικάκη Όλγα και ο Ταμίας ΔΣ, κος Τζιάρας Περικλής.

Στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα παρουσιάστηκαν από το ΣΚΛΕ συνοπτικά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματέως :

  • Η ανάγκη για επαναλειτουργία του ΕΣΑΝΥ
  • Η ανάγκη άρσης των εμποδίων στην ταχύτερη εφαρμογή της αναδοχής και της αποϊδρυματοποίησης
  • Η ανάγκη εκσυγχρονισμένου ενιαίου θεσμικού πλαισίου για την παιδική προστασία με τη δημιουργία και επαρκή στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο αλλά και την εφαρμογή νέων θεσμών (αναδοχή οικογένειας κλπ)
  • Ζητήματα που αφορούν στη παιδική προστασία και την κοινωνική πρόνοια γενικότερα : υποστελέχωση υπηρεσιών, ακαταδίωκτο των κοινωνικών λειτουργών που διενεργούν κοινωνικές έρευνες, διορθώσεις στην ΥΑ που αφορά στις προδιαγραφές Μονάδων Προστασίας Παιδιών για την σαφή διάκριση αρμοδιοτήτων κοινωνικών λειτουργών από τους φροντιστές κλπ
  • Ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και κυρίως στην εξεύρεση μακροχρόνιων λύσεων για τις στεγαστικές ανάγκες πληγέντων μέσω του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία».

Η Γενική Γραμματέας συμφώνησε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών και ότι παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην Πρόνοια αντίστοιχα όπως και στην Υγεία.

Η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί η σχετική απόφαση  με τον ορισμό των μελών για την επαναλειτουργία του ΕΣΑΝΥ και ζήτησε τη συνδρομή του ΣΚΛΕ στην δράση του Υπουργείου για την εφαρμογή της επαγγελματικής αναδοχής. Ενημέρωσε επίσης ότι είναι βούληση του Υπουργείου να υπάρξει  επανασχεδιασμός  ευρύτερα της παιδικής προστασίας στην οποία είναι χρήσιμη η συμβολή του ΣΚΛΕ.

Τέλος η Γενική Γραμματέας ζήτησε τη συμβολή των μελών του ΣΚΛΕ στη συγκέντρωση δεδομένων σχετικά με τις εκτιμώμενες ανάγκες για ένταξη πληγέντων από την περιοχή της Θεσσαλίας προκειμένου να εκτιμηθεί η δυνατότητα διεύρυνσης του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία»


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία υπόσχεση τακτικής συνεργασίας σε επιμέρους ζητήματα αρμοδιοτήτων των δύο φορέων.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.