Δελτίο Τύπου – Συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Υπουργείου Εσωτερικών

Οκτωβρίου 18 2023

Την Πέμπτη 12/10/2023 πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα συνάντηση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών,  κο Κιρμικίρογλου Δημήτριο. Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο, Τριανταφυλλιά Αθανασίου, τον Γενικό Γραμματέα, Γεώργιο Λουκά, τον Οργανωτικό Γραμματέα, Κωνσταντίνο Βαγιάτη, τον Ταμία, Περικλή Τζιάρα, την Υπεύθυνη Διαδικτύου και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων, Αμαλία Γκώρου, το Μέλος, Έφη Θάνου, καθώς και από το Νομικό Σύμβουλο, Αλέξιο Παραρά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωστοποίηση προς τη νέα διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών μιας σειράς θεμάτων – πάγιων αιτημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και σχετίζονται με τον κλάδο των Κοινωνικών Λειτουργών. Αναλυτικότερα, τέθηκε το διαχρονικό πρόβλημα της διάκρισης μεταξύ των Κοινωνικών Λειτουργών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με αίτημα την σύσταση ενιαίου κλάδου ενώ παρουσιάστηκαν οι δυσμενείς συνέπειες που έχει επιφέρει το νέο προσοντολόγιο και για τις θέσεις που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Σε συνέχεια των παραπάνω, έγινε αναφορά στον αποκλεισμό των ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών από θέσεις ευθύνης καθώς και στην ανάγκη πρόβλεψης τοποθέτησης αποκλειστικά των Κοινωνικών Λειτουργών ως προϊσταμένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Επιπρόσθετα, έγινε εκτενή αναφορά στην επιτακτική ανάγκη στελέχωσης και ενίσχυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους και στις Περιφέρειες με μόνιμο προσωπικό και παρουσιάστηκε η παρούσα κατάσταση κατά την οποία υπάλληλοι ορισμένου χρόνου – συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μέσω των συγχρηματοδοτούμενων δομών. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη αναδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας σχετικά με την παιδική προστασία και ζητήθηκε η νομοθετική διάταξη προστασίας των Κοινωνικών Λειτουργών κατά την άσκηση του επαγγέλματος τους όταν ενεργούν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Ακόμη, παρουσιάστηκαν οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί κατά την άσκηση του επαγγέλματος τους, όντας εργαζόμενοι πρώτης γραμμής και ερχόμενοι σε επαφή με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ζητώντας την ένταξη στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει όλα τα παραπάνω θέματα σε συνεργασία με τον συναρμόδιο Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης και εξέφρασε την προτεραιότητα της διοίκησης για τα θέματα κοινωνικής προστασίας. Ιδίως, ως προς το θέμα της διάκρισης μεταξύ ΠΕ και ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, δεσμεύτηκε πως τον Δεκέμβριο θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα, όντας πρόεδρος της επιτροπής του Προσοντολογίου. Τέλος, ζήτησε την κατάθεση αναλυτικών υπομνημάτων για κάθε επιμέρους θέμα, κρατώντας ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας το επόμενο διάστημα.

εκ του ΔΣ ν.π.δ.δ. ΣΚΛΕ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.