Συμμετοχή στη Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ - 28-11-2022

Ο ΣΚΛΕ καλεί τις/τους κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται στο ΕΣΥ να συμμετέχουν στην στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2022

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

11.00 -15.00 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.00 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ

 

(ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 – 15.00 και Συγκέντρωση 12.00 στη Βουλή ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ}

Το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε στην Βουλή Νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί περεταίρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δημιουργώντας φροντίδα υγείας δύο ταχυτήτων και εγείροντας επιπλέον εμπόδια πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες παροχής υγειονομικής φροντίδας.

Ο προτεινόμενος Νόμος δίνοντας την δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται με μερική απασχόληση στα Νοσοκομεία ενισχύοντας την λειτουργία των ακριβών απογευματινών ιατρείων, θα έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο. Στην πραγματικότητα ο νόμος αντί να άρει τις ανισότητες στην παροχή φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις επιταγές του ΠΟΥ, δημιουργεί νέες. Οι πιο ευάλωτοι από τους πολίτες θα συνεχίζουν να λαμβάνουν χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες από Ιατρικό Προσωπικό που οδηγείται να αντιμετωπίζει την εργασία του στο Νοσοκομείο του ΕΣΥ ως πάρεργο.

Οι χρόνιες ελλείψεις το Δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με ευκαιριακά συνεργαζόμενο προσωπικό και ακριβές – για το φορολογούμενο - παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων όπως αυτή της διακομιδής ασθενών στον ιδιωτικό τομέα. Για να μειωθούν οι λίστες των χειρουργείων, να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες, να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, θα πρέπει να προσληφθεί ιατρικό προσωπικό και προσωπικό όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων.   

Το Σχέδιο Νόμου συνεχίζει να παραγκωνίζει το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού, αγνοώντας επιδεικτικά την ανάγκη για ολιστική προσέγγιση της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, μην αναγνωρίζοντας -πρακτικά- το επάγγελμα της κοινωνικής εργασίας ως επάγγελμα υγείας ισότιμο με τις άλλες ειδικότητες. Στον προτεινόμενο Νόμο δεν προβλέπεται η εκπροσώπηση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος νπδδ στο ΚΕΣΥ παρότι συμμετέχουν με εκπροσώπους τους ΟΛΑ τα άλλα νπδδ επαγγελματιών υγείας (φυσικοθεραπευτές, μαίες, επισκέπτες υγείας, οδοντίατροι, ιατροί κλπ). Επιπλέον, εμμέσως δεν αναγνωρίζεται το επάγγελμα της κοινωνικής εργασίας ως ισότιμο με άλλες ειδικότητες καθώς δεν περιλαμβάνονται οι κοινωνικοί λειτουργοί στον ορισμό καθηκοντολογίου επαγγελματιών υγείας

Διεκδικούμε την ενίσχυση της δωρεάν Δημόσιας Υγείας με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εισοδήματος και ασφαλιστικής κάλυψης.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει προς ψήφιση το εν λόγω Νομοσχέδιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

               ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

               ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΥ

               ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

               ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

               ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΟΔΥ)

               ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

               ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΕ ΣΤΟ ΚΕΣΥ

               ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

               ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

               ΑΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Διαβάστηκε 855 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 10:29

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.