ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά

Τετάρτη 1η Μάη 2013

 

Απεργούμε και διαδηλώνουμε

Η εργατική Πρωτομαγιά συμπυκνώνει διαχρονικά το πάντα επίκαιρο νόημα των αγώνων της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο για τη διεκδίκηση και προστασία των εργατικών δικαιωμάτων σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι πλήττονται από τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η απεργία την 1η του Μάη μαζί με τα εργατικά συλλαλητήρια, έρχονται να εκφράσουν τη βασική ταξική αντίθεση που διαπερνά τις κοινωνίες ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία.

Ο εορτασμός της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα μας βρίσκει τους εργαζόμενους και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης να βιώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας που οδηγείται ολοταχώς στην 4η εκδοχή της. Επί τρία χρόνια, με το πρόσχημα της σωτηρίας της χώρας, εφαρμόζονται οι πιο σκληρές, αδιέξοδες και αντικοινωνικές πολιτικές.

Απέναντι σε φαινόμενα σύγχρονης σκλαβιάς τύπου Μανωλάδας, στη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στη βιομηχανία υπογραφής ατομικών, στη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων στο δημόσιο, στη τρομακτική ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η φετινή εργατική πρωτομαγιά καλείται από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης νέων αντιστάσεων και διεκδικήσεων.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας ως πολίτες αλλά και ως εργαζόμενοι επιστήμονες που ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τραγικές περιπτώσεις ατόμων και οικογενειών που όλο και περισσότερο αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές του ανάγκες, δε μένουμε απλοί παρατηρητές.

Αντιστεκόμαστε, Παρεμβαίνουμε , Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε

Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και απαιτούμε μια διαφορετική πολιτική που να διασφαλίζει και να διευρύνει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και την κατοχύρωση των κοινωνικών αγαθών.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους του συναδέλφους Κοινωνικούς Λειτουργούς να συμμετέχουν στην απεργία και στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των συνδικάτων που θα διεξαχθούν σε διάφορες πόλεις της χώρας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πλ. Κλαυθμώνος 11:00 π.μ

 

Διαβάστηκε 9440 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:20

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015