Ανακοίνωση σχετικά με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης»

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος γνωστοποίησε τη θέση του σχετικά με το νομοσχέδιο (στην πρώτη του μορφή και πολλούς μήνες πριν τεθεί στην πρόσφατη διαβούλευση), επισημαίνοντας ότι κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών, ζητώντας την άμεση απόσυρση του και καλώντας τα μέλη του να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις των σωματείων εργαζομένων των φορέων που πλήττονταν. (σχετικό δελτίο τύπου https://tinyurl.com/5n7hxxzr).

Παράλληλα μέλη του ΔΣ του ΣΚΛΕ συμμετείχαν σε δράσεις φορέων σχετικά με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, με πιο εμβληματική το Ανοικτό Συνέδριο Φορέων Πρόληψης και Απεξάρτησης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 10 Δεκεμβρίου 2023, όπου εκπρόσωπός του ήταν εισηγητής στο τραπέζι των επιστημονικών ενώσεων που συνδέονται διεπιστημονικά με την απεξάρτηση, την κοινωνική επανένταξη και την πρόληψη της χρήσης ουσιών.

Οι θέσεις του ΣΚΛΕ πηγάζουν από τα μέλη του οργανωμένα και μέσα από τη λειτουργία θεματικών επιτροπών. Τις επόμενες μέρες καλούμαστε όλοι και όλες, μέλη του ΣΚΛΕ, να συνεισφέρουμε στην τελική διαμόρφωση του κειμένου που θα κατατεθεί στη διαβούλευση και να αποφασίσουμε τις δράσεις μας για τη διεκδίκηση των θέσεων μας.

Ο ΣΚΛΕ θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο της τρέχουσας διαβούλευσης αναφορικά με το νομοσχέδιο αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στο πλαίσιο των θεσμικών επιτροπών και της σχετικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» δεν έρχεται, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ως κεραυνός εν αιθρία καθώς από το φθινόπωρο του 2023 που κυκλοφόρησε σε διαρροή η πρώτη έκδοσή του, που τοποθετούσε τους Κοινωνικούς Λειτουργούς στη διοικητική υπηρεσία, το ΔΣ του ΣΚΛΕ προκάλεσε την άμεση συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας (σχετικό δελτίο τύπου: https://tinyurl.com/mvpnkuzm) με αποτέλεσμα στα επόμενα σχέδια, που διέρρευσαν, την ορθή διατύπωση της επίμαχης διάταξης και την τοποθέτηση των Κοινωνικών Λειτουργών σε τμήμα στη Δ/νση Ιατρικής Ψυχικής Υγείας καθώς και τη συμμετοχή τους στα επιστημονικά συμβούλια.

Σε συνέχεια της εν λόγω συνάντησης απεστάλη επιστολή στον Υφυπουργό Υγείας (επισυναπτόμενη στην ανάρτηση: https://tinyurl.com/a8cktzu4) όπου ο ΣΚΛΕ αναφέρθηκε στον επιστημονικό ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών στην Ψυχική Υγεία και ως βασικό επάγγελμα ψυχικής υγείας στη θεραπεία, στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και στην προστασία των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και θεραπείας της εξάρτησης, εξέφρασε προβληματισμούς για την επικείμενη νομοθεσία σχετικά με την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και περιέγραψε τις βασικές αρχές που πρέπει να υπηρετεί ένα σύστημα ψυχικής υγείας.

Συνάδελφοι, ισσες,
Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας για δημόσιες, δωρεάν, επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω συρρίκνωσης και απορρύθμισης του δημοσίου συστήματος ψυχικής υγείας.

Εκ του ΔΣ του ΣΚΛΕ

Διαβάστηκε 561 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 17:59

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.