Ανακοίνωση ΣΚΛΕ σχετικά με την άσκηση της Ψυχοθεραπείας

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος στο πλαίσιο  της διασφάλισης, προστασίας και ισχυροποίησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των 9500 Κοινωνικών Λειτουργών της Χώρας τονίζει τα εξής:

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που δραστηριοποιούνται στην ψυχική υγεία σύμφωνα με το Π.Δ. 50 /1989 - ΦΕΚ 23 Α/ 26.01.1989 – άρθρο 1, παρ.3.γ, «…παρέχουν υπηρεσίες διαγνωστικού, συμβουλευτικού και θεραπευτικού χαρακτήρα σε άτομα, ομάδες και οικογένειες…» και επομένως είναι επαγγελματίες οι οποίοι διαθέτουν το ακαδημαϊκό, επιστημονικό και επαγγελματικό υπόβαθρο για να παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας διαγνωστικού, συμβουλευτικού, θεραπευτικού και ψυχοθεραπευτικού χαρακτήρα στους πολίτες της χώρας.

Το αναφαίρετο αυτό δικαίωμα αποτελεί πάγια θέση του ΣΚΛΕ και είναι δημόσια τοποθετημένη, ήδη από το Σεπτέμβριο του  2021, με αναλυτικό υπόμνημα για το κύρος της Κοινωνικής Εργασίας, τη συνδρομή της στην Ψυχική Υγεία και την άσκηση της Ψυχοθεραπείας.

Ο ΣΚΛΕ έχει τονίσει δε επανειλημμένως την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός νομοθετικού πλαισίου για την άσκηση Ψυχοθεραπείας στη χώρα μας, το οποίο όμως συνεχίζει να απουσιάζει προκαλώντας σύγχυση για τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτή ασκείται σήμερα.

Οι όποιες πρωτοβουλίες σχετικά με τη θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου οφείλουν να είναι αποτέλεσμα δημόσιου διαλόγου, με ισότιμη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων επιστημονικών κλάδων και όχι αποτέλεσμα εξυπηρέτησης συντεχνιακών συμφερόντων και συμφωνιών πίσω από “κλειστές πόρτες”.

Ο ΣΚΛΕ είναι και θα είναι απέναντι σε κάθε “φωνή”, από όπου και αν προέρχεται,  η οποία επιχειρεί να περιορίσει τα δικαιώματα των κοινωνικών λειτουργών στη χώρα μας.

Εκ του ΔΣ του ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ

Διαβάστηκε 942 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 02:36

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.