Ο ΣΚΛΕ εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την μη προκήρυξη της ειδικότητας ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών στην με αριθμό πρωτοκόλλου 600/05.02.2013 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των Γιατρών του Κόσμου στο Δήμο Τρικαίων.

 



Ο ΣΚΛΕ παρεμβαίνει για τον αποκλεισμό των πτυχιούχων του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης / Κατεύθυνση Κοινωνική Εργασίας από το  ΠΜΣ στην «Κοινωνική Ψυχιατρική». Στη παρέμβαση του ο ΣΚΛΕ τονίζει ότι το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με το εάν περιλαμβάνονται στον  επαγγελματικό κλάδο των Κοινωνικών Λειτουργών οι ανωτέρω πτυχιούχοι έρχεται σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία και ζητάει την αποδοχή και αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων των πτυχιούχων Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης / Κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας αποκαταστώντας έτσι  την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των υποψηφίων στις διαδικασίες επιλογής.



Ο ΣΚΛΕ διαμαρτύρεται για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και τη δραστική μείωση των εισακτέων στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας της χώρας μας. Επισημαίνει ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις έχουν ως άμεση συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση των ήδη υποχρηματοδοτούμενων σπουδών στην Κοινωνική Εργασία στη χώρα μας και κυρίως του επιπέδου του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας. Τέλος ζητάει την απόσυρση της πρότασης για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και την ενίσχυση των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης της χώρας μας, με πρώτη την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού και την επαρκή χρηματοδότηση τους.



 

O ΣΚΛΕ ζητάει την μη υλοποίηση της πρότασης συγχώνευσης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας με το τμήμα Επισκεπτών Υγείας και το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας να παραμείνει ως έχει μέχρι τώρα από την πρώτη μέρα της ιδρύσεως του: αυτοτελές, προσανατολισμένο στην επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας, χωρίς κατευθύνσεις και χωρίς να συγχέεται με άλλες ειδικότητες οι οποίες δεν βρίσκονται στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο.



Ο ΣΚΛΕ ζητάει απο τη ΔΕΗ την άμεση, χωρίς καμία καθυστέρηση, επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις οικογένειες, που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ λόγω οικονομικής αδυναμίας και την εφαρμογή ενός πιο διευρυμένου και ευέλικτου κοινωνικού τιμολογίου που να καλύπτει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που φτωχοποιούνται. Ο ΣΚΛΕ ενημερώνει αυτούς που αγνοούν ότι στους απλήρωτους λογαριασμούς και τις διακοπές ηλεκτροδότησης  αντιστοιχούν οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες, άνεργοι που με μηδενικά εισοδήματα, όχι μόνο τους λογαριασμούς τους δεν μπορούν να πληρώσουν αλλά ούτε καν να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Αυτές οι οικογένειες δεν ζουν απλά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αλλά καθημερινά βιώνουν: ΣΚΟΤΑΔΙ, ΦΟΒΟ, ΠΑΓΩΝΙΑ, ΠΕΙΝΑ, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Δυστυχώς, όπως προκύπτει τις τελευταίες μέρες οι συνέπειες αυτής της κατάστασης περιλαμβάνουν ακόμα και την απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτές τις συνθήκες η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά παραβίαση των πλέον βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Tην στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας καταρρέουν και συρρικνώνονται δραματικά από τις συνεχείς μειώσεις σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες κοινωνικού κραχ που ζούμε, η Κυβέρνηση προχωράει στην ένταξη στο πρόγραμμα κινητικότητας των 35  Κοινωνικών Λειτουργών που υπηρετούν στο ΙΚΑ. Πρόκειται για 35 Κοινωνικούς Λειτουργούς που αντιστοιχούν: 2,7 ανά Περιφέρεια, 0,63 ανά Νομό, 0,47 ανά Περιφερειακή Ενότητα και 0,00005 ανά ασφαλισμένο ΙΚΑ.



Ο ΣΚΛΕ με επείγουσα παρέμβαση του επισημαίνει ότι στη χώρα που το 30% του πληθυσμού της ζεί κάτω από τα όρια της φτώχειας ή πλήττεται από την ανεργία, με ένα διαρκώς συρρικνούμενο Κράτος - Πρόνοιας, με πόλεις και νησιά χωρίς καν έναν Κοινωνικό Λειτουργό, δεν είναι δυνατόν να περισσεύουν και να τίθενται σε διαθεσιμότητα με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο Κοινωνικοί Λειτουργοί.



Ο ΣΚΛΕ επανερχόμενος στο πάγιο αίτημα του κλάδου,  κατάθεσε τον Υφυπουργό Εργασίας, κύριο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος  μετά την μεταφορά του τομέα της Πρόνοιας στο Υπουργείο, έχει την  αρμοδιότητα για την ανάληψη της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος» Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ως ΝΠΔΔ λειτουργούν τα επαγγελματικά και επιστημονικά όργανα των Ιατρών, των Φαρμακοποιών, των Δικηγόρων, των Φυσικοθεραπευτών, των Νοσηλευτών και των Επισκεπτών Υγείας. Διαβάστε όλη την επιστολή ακολούθως:



ΣΚΛΕ: Η διακοπή της σύνταξης υπερηλίκων και ασφάλισης στον ΟΓΑ των ανασφάλιστων υπερηλίκων, Ελλήνων ή ομογενών από τη Βόρεια Ήπειρο ή τις πρώην ΕΣΣΔ ή άλλη χώρα του εξωτερικού βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές ενός κράτους δικαίου, που επιδιώκει την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και εγγυάται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες του, ζητάμε την άμεση ανάκληση της σχετικής πρόβλεψης.



Ο ΣΚΛΕ ζητάει την άμεση απόσυρση του άρθρου 1 «Κατάργηση και συγχώνευση Νομικών προσώπων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα» που προβλέπει τη συγχώνευση των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των πρώτων συγχωνεύσεων με την ψήφιση του Ν.4025, σε ένα συγκεντρωτικό υδροκέφαλο οργανισμό με τεράστια γεωγραφική κάλυψη. Διαβάστε όλη την παρέμβαση του ΣΚΛΕ.   



Σελίδα 1 από 18

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.