Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνο : 2108834818 fax: 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

Ο ΣΚΛΕ αντιτίθεται στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας

Γενικά Γράφτηκε από  Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 08:17 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΚΛΕ αντιτίθεται στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, επισημαίνει ότι αποτελεί ουσιαστικά άλλο ένα πλήγμα στην επαρκή και ομαλή λειτουργία βασικών δημόσιων υπηρεσιών χωρίς να διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων που θα τεθούν υπό την εφαρμογή του μέτρου αυτού και επισημαίνει τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του.Προς: 1. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,κύριο Μανιτάκη       
2. Υπουργό Οικονομικών, κύριο Στουρνάρα   Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) είναι το επιστημονικό και συνδικαλιστικό όργανο των 5500 Κοινωνικών Λειτουργών της χώρας και αριθμεί 15 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας με την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, όπως προβλέπεται από το Νόμο 4093/ 2012.

Αποτελεί ουσιαστικά άλλο ένα πλήγμα στην επαρκή και ομαλή λειτουργία βασικών δημόσιων υπηρεσιών ενώ δε διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων που θα τεθούν υπό την εφαρμογή του μέτρου αυτού, αν λάβουμε υπόψη μας την παράλληλη κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων από το σύνολο του δημοσίου τομέα.

Άλλωστε, η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας, η οποία εφαρμόζεται καθολικά, χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση του έργου των φορέων και των κοινωνικών αναγκών, παρά τα βραχυπρόθεσμα οφέλη που φαίνεται να έχει, στην πραγματικότητα αυξάνει σημαντικά το δημοσιονομικό κόστος.

Τούτη τη στιγμή ως Κοινωνικοί Λειτουργοί θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι δραματικές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της βίαιης περικοπής εισοδημάτων και δικαιωμάτων η αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, η έξαρση των ψυχικών ασθενειών, η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η αύξηση των αυτοκτονιών, που ήδη πλήττουν άλλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αναμένεται να επεκταθούν και στη νέα αυτή κατηγορία ανέργων που δημιουργείται από την εφαρμογή του μέτρου.

Σε ότι αφορά τις Υπηρεσίες / Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής - Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η εφαρμογή του μέτρου και οι ενδεχόμενες απολύσεις που θα ακολουθήσουν θα τις οδηγήσει σε συνθήκες υποστελέχωσης και υπολειτουργίας με συνέπεια την αδυναμία κάλυψης ακόμα και των πιο βασικών αναγκών των πολιτών.

Στη σημερινή συγκυρία με τη δραματική αύξηση της ανεργίας, τη συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος, την αύξηση της φτώχειας και την αύξηση του αριθμού των μελών των πολλαπλών κατηγοριών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και οι Υπηρεσίες / Δομές παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής & Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καλούνται να αντιμετωπίσουν αυξημένες ανάγκες και ζήτηση.

Από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αποδεικνύεται ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας απευθύνονται σε κοινωνικές υπηρεσίες για την κάλυψη βασικών αναγκών τους και την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας. Τυχόν αδυναμία ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε αυτές τις ανάγκες είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει συμπολίτες μας στην απόλυτη εξαθλίωση και την κοινωνία μας σε συνθήκες διάλυσης του συνδετικού ιστού.

Κατά συνέπεια πιστεύουμε ότι τούτη τη στιγμή είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για άμεση ενίσχυση των δομών- υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε όλους τους τομείς, με προσωπικό και πόρους για να ανταπεξέλθουν στις σημερινές πιεστικές κοινωνικές ανάγκες και τον αυξημένο σημερινό τους ρόλο στην αντιμετώπιση των επειγουσών κοινωνικών αναγκών και την κοινωνική υποστήριξη των κοινωνικά αδύναμων ομάδων, όπως είναι οι άνεργοι, οι ηλικιωμένοι, οι ψυχικά ασθενείς, οι εξαρτημένοι, οι άστεγοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι χρόνια πάσχοντες κ.α..

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.


Κοινοποίηση:
1.    Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κύριο Σαμαρά
2.    ΝΔ
3.    ΠΑΣΟΚ
4.    ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ
5.    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
6.    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
7.    ΚΚΕ
8.    ΚΕΔΚΕ
9.    ΑΔΕΔΥ
10.    ΠΟΕ ΟΤΑ

Διαβάστηκε 4630 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 16:20

Θέσεις Εργασίας Κοινωνικών Λειτουργών όπως δημοσιεύθηκαν στο Internet

Το επιστημονικό περιοδικό του ΣΚΛΕ ψηφιακά

socwork.gr
Δωρεάν τα τεύχη 111 και 112 

Γίνετε μέλος του ΣΚΛΕ

Νέο!
Εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ

 

Επιτροπές

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνο : 2108834818 
fax: 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Εισαγωγή μέλους του site

Εισάγετε τα στοιχεία σας για να έχετε πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις

Шаблоны Joomla 2015