Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στην Ψυχική Υγεία, τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025 στη Λαμία. Η διοργάνωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Στερεάς Ελλάδας του ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 /10), και είχε ως στόχο την ενθάρρυνση του δημόσιου διαλόγου, τη μείωση του στίγματος και την ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την ψυχική υγεία.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι: κ. Μιχαήλ Στεφάνου, Διευθυντής του Πολυδύναμου Κέντρου Προνοιακής και Κοινωνικής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδας, εκπρόσωπος του Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρα, κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Ταξίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας, κ. Δημήτρης Κυρίτσης, Αντιδήμαρχος Ανθρώπινου Δυναμικού Δήμου Λαμιέων, κ. Θεολογίτης Νικήτας, Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, κ. Θεόδωρος Δημόπουλος, τέως Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Ν.Π.Δ.Δ.) κ. Βασιλική Αλβέρτη, Προϊσταμένη ΚΕΔΑΣΥ Φθιώτιδας και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας, να ενημερωθεί για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ψυχικές δυσκολίες, αλλά και να συμμετάσχει σε διάλογο σχετικά με τρόπους πρόληψης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής υποστήριξης.
Η επιτυχία της εκδήλωσης ανέδειξε, για ακόμη μία φορά, ότι η ψυχική υγεία οφείλει να αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την κοινωνία μας. Η ενημέρωση, η κατανόηση και η αλληλεγγύη συνιστούν τα βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του στίγματος και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας όλων μας.