Ανακοινώσεις

Απριλίου 21 2024

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / Τετάρτη 24-04-2024, 12:00-15:00

Συνάδελφοι/ισσες, Η δημοσιευμένη ΚΥΑ που αφορά τον καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να εξαιρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς από τους δικαιούχους του επιδόματος. Η εξαίρεση του μεγάλου συνόλου των Κοινωνικών Λειτουργών στην Υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας,…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Ο ΣΚΛΕ επισημαίνει τη λανθασμένη ερμηνεία διοικητικών παραγόντων της διάταξης για εξαίρεση από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του προνοιακού τομέα και ζητάει από τα αρμόδια διοικητικά όργανα την πιστή εφαρμογή της επίσημης θέσης της Πολιτείας που εξαιρεί τον ευαίσθητο προνοιακό τομέα από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων σε μία τόσο δυσμενή κοινωνική και οικονομική συγκυρία.



 

ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα 24 /11/ 2011

Αρ.πρωτ. 9809

Προς: 1. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Αν. Λοβέρδο

2. Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Μ. Μπόλαρη

3.Γ.Γραμματέα Πρόνοιας κύριο Γ.Κατριβάνο

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε με το υπ΄αριθμ΄9728/29-9-2011 έγγραφο ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος έχει ζητήσει την εξαίρεση του τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας από τις προβλέψεις για την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων και την εργασιακή εφεδρεία, του Σχεδίου Νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015»

Απευθυνόμαστε σε εσάς σχετικά με την εφαρμογή άρθρου 33 παρ.1 του Ν.4024/2011 που αφορά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων. Από τις διατάξεις του παραπάνω άρθρου εξαιρέσατε ορθά το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ευαίσθητου προνοιακού τομέα σε μία τόσο δυσμενή κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Δυστυχώς όμως η ερμηνεία που δίνεται στη σχετική διάταξη από υπηρεσιακούς παράγοντες δημιουργεί προσκόμματα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Σας ενημερώνουμε ότι εφόσον προχωρήσει η εφαρμογή του άρθρου 33 παρ.1 του Ν.4024/2011 που αφορά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων σε όλους τους δημόσιους φορείς υπονομεύεται η ύπαρξη και το μέλλον των μονάδων κοινωνικής φροντίδας και των εποπτευόμενων ΝΠΔΔ από το ΥΥΚΑ(ΕΙΚ,ΕΚΚΑ,ΚΕΑΤ).

Αυτό γιατί οι περισσότεροι φορείς έχουν ελλείψεις που φθάνουν το 40-60%. Θέσεις για τις οποίες δεν έχουν γίνει προσλήψεις την τελευταία δεκαετία. Σημαντικός αριθμός υπαλλήλων δε αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης κάτι που αποδυναμώνει περαιτέρω το ευαίσθητο έργο των παραπάνω φορέων.

Οι θέσεις για τις οποίες αναφερόμαστε αφορούν ειδικότητες επιστημονικού,νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού αλλά και υπαλλήλων απαραίτητων για φροντίδα και υποστήριξη (Κοινωνικών Λειτουργών, Παιδαγωγών, Ψυχολόγων, , Βρεφονηπιοκόμων, Νοσηλευτών, Βοηθών Νοσηλευτών Εργοθεραπευτών, Λογοθεραπευτών, Κοινωνικών Φροντιστών, Οδηγών, Μαγείρων, τεχνικών, κ.ά.)

Για την πιστή εφαρμογή της εκφρασμένης πολιτικής σας θέσης για εξαίρεση της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων των φορέων κοινωνικής πρόνοιας σε μία τέτοια δυσχερή συγκυρία προτείνουμε σχετικά έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου που θα διασαφηνίζει την οποιαδήποτε παρερμηνεία.

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε την πρόταση μας να ισχύσει και για τις οργανικές μονάδες και τα ΝΠΔΔ των Δήμων που παρέχουν κοινωνική πολιτική η εξαίρεση από την εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, την αυτοδίκαια απόλυση και την εργασιακή εφεδρεία όπως προβλέφθηκε στο Ν. 4024/2011 για τους φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας (της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 3106/2003)., αφού οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και των ΝΠΔΔ τους αποτελούν τους βασικούς επίσημους φορείς του Κράτους για την παροχή κοινωνικής πρόνοιας και πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.