Ανακοινώσεις

Απριλίου 16 2024

Ανακοίνωση στήριξης 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας 17/04/2024

Ο ΣΚΛΕ στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί από τα Σωματεία , Εργατικά Κέντρα και Ενώσεις διεκδικώντας: - Λήψη άμεσων μέτρων εναντίον της ακρίβειας για την υποστήριξη όλων των πολιτών και…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Η επιιτροπή Δικαιοσύνης του ΣΚΛΕ σε συνεργασία με το ΔΣ, προχώρησαν στη σύνταξη μελέτης - πρότασης με θέμα: «Ο θεσμός της χορήγηση αδειών εξόδου σε κρατούμενους: Δυσκολίες και  προβληματισμοί κατά την εφαρμογή του – Προτάσεις για βελτίωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία του». Για τη σύνταξη της μελέτης πραγματοποιήθηκε μελέτη του νομοθετικού πλαισίου και σχετικής βιβλιογραφίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκόπηση καλών πρακτικών σε ευρωπαικό επίπεδο και  σειρά συναντήσεων του με Κοινωνικούς Λειτουργούς που εργάζονται σε Σωφρονιστικά Καταστήματα από όλη την Ελλάδα και τηλεδιασκέψεις. Η μελέτη έχει ήδη αποσταλλει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αποσταλλεί σε συναρμόδιους φορείς.


Στην μελέτη επισημαίνεται ότι η αντιστοιχία Κοινωνικών Λειτουργών προς κρατούμενους είναι 1:500 και στην καλύτερη περίπτωση 1:250. Αν υπολογίσουμε και την κινητικότητα των κρατουμένων ανά έτος (π.χ. στο Κ.Κ.Θεσσαλονίκης μετακινούνται ανά έτος 3200 κρατούμενοι) η αντιστοιχία εκτοξεύεται στα ύψη.  Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν από μόνοι τους το τεράστιο πρόβλημα. Με δεδομένο ότι ο σκοπός της χορήγησης άδειας έχει ως στόχο τη σταδιακή και ομαλή επανένταξη ενός κρατουμένου στην κοινωνία και τη διατήρηση των δεσμών του με την οικογένεια και  το ευρύτερο περιβάλλον, οι κοινωνικοί λειτουργοί συμμετέχουν στα Συμβούλια και καλούνται να συν-αξιολογήσουν τα αιτήματα των κρατουμένων. Σε αυτό το περιβάλλον οι κοινωνικοί λειτουργοί εύκολα στοχοποιούνται από τους κρατούμενους όταν απορρίπτονται αιτήματά τους, ή από την κοινωνία και τις Αρχές στις ελάχιστες περιπτώσεις αποδράσεων, καθώς είναι αυτών η επιστημονική τεκμηρίωση που σταθερά καταγράφεται στις αποφάσεις των Συμβουλίων. Διαβάστε όλη την μελέτη ΕΔΩ.

 

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.