Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση δικτύωσης των ΚΛ των Π.Ε. της Στερεάς Ελλάδας.

Σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τις κοινωνικές λειτουργούς που εργάζονται στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνάντηση δεν υπήρξε εκπροσώπηση από τους Νομούς Βοιωτίας και Ευρυτανίας καθότι δεν είναι στελεχωμένες οι αντίστοιχες Διευθύνσεις.
Το αποτέλεσμα αυτού είναι να επιβαρύνονται με επιπλέον υποχρεώσεις οι κοινωνικές λειτουργοί των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις  υιοθεσιών και αναδοχών.

Οι συνάδελφοι αναφέρθηκαν στις παρατηρήσεις που προέρχονται από το αρμόδιο Υπουργείο για την πλημμελή προώθηση του θεσμού της αναδοχής, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η πραγματική εικόνα στη στελέχωση υπηρεσιών, οι θεσμικές ελλείψεις, η ανάθεση ολοένα περισσότερων καθηκόντων σε ολιγάριθμους επαγγελματίες και οι δυσκολίες εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας στην πράξη.
Κρίθηκε άμεση η ανάγκη στελέχωσης με κοινωνικές λειτουργούς τόσο στις Περιφερειακές Ενότητες που δεν υπάρχει καμία όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας όπου υπηρετεί μόνο μία συνάδελφος η οποία κατέχει και θέση ευθύνης με ανυπέρβλητες δυσκολίες στο έργο της.

Αναφέρθηκαν επίσης στο ρόλο του κοινωνικού συμβούλου που τους ανατίθεται από την κείμενη νομοθεσία ο οποίος χρήζει επανεξέτασης και αναθεώρησης σήμερα καθώς καλούνται, σε μηνιαία βάση, να πραγματοποιούν ελέγχους σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κ.λπ.) όταν οι περισσότεροι από αυτούς τους φορείς -λόγω συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα- πιστοποιούνται για την επάρκειά τους σε πολλά στάδια. Επίσης, αναφέρθηκαν σε ζητήματα αρμοδιοτήτων για τις οποίες μπορεί να στοχοποιηθούν -ενώ δεν θα έπρεπε- καθώς δεν αποτελούν αντικείμενο της κοινωνικής λειτουργού (όπως, π.χ., η καταλληλόλητα των κτιριακών εγκαταστάσεων η οποία προκύπτει από μετρήσεις ή τεχνικές γνώσεις για τις οποίες δεν υπάρχει η κατάλληλη κατάρτιση και είναι σαφώς αρμοδιότητα άλλων επαγγελματιών).

Η δικτύωση μεταξύ των μελών του Περιφερειακού Τμήματος θα συνεχιστούν και με άλλους συναδέλφους μιας και κρίθηκε αναγκαία η προαγωγή του έργου και του ρόλου των επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών, που στο σύνολό τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όλων των κοινωνικών προβλημάτων και της ανθρώπινης δυστυχίας.

Εκ του ΠΣ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.