Δελτίο Τύπου για την Ημερίδα του Περιφερειακού Τμήματος Νοτίου Αιγαίου του Σ.Κ.Λ.Ε. με θέμα "Παιδική Προστασία: Προκλήσεις για το παρόν και το μέλλον"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα "Παιδική Προστασία: Προκλήσεις για το παρόν και το μέλλον" που διοργάνωσαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος την 1η Απριλίου 2023, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 130 (δια ζώσης ή διαδικτυακή παρακολούθηση), γεγονός που επιδεικνύει τη σημαντικότητα του θέματος και το ενδιαφέρον πολιτών και επαγγελματιών του χώρου αναφορικά με την προστασία των ανηλίκων.

Η παρουσίαση στοιχείων από τους Εισηγητές για το ζήτημα της παιδικής προστασίας στην Ελλάδα του σήμερα, η ενημέρωση των υπηρεσιών/δομών/προγραμμάτων σχετικά με τη δράση τους και η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι παρά τις πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται στο πεδίο, είναι επιτακτική ανάγκη να σχεδιαστούν και νέες τόσο στο κομμάτι της πρόληψης, όσο και σε αυτό της πλαισίωσης. Επιπλέον, διαφάνηκε έντονα και η ανάγκη ενίσχυσης των πεδίων που εργάζονται για την προστασία των ανηλίκων, με περισσότερους επαγγελματίες (Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Ψυχίατρους κ.α.), προκειμένου να παρέχονται ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στα παιδιά και τις οικογένειεςτους που το χρειάζονται.

Τέλος, οι επαγγελματίες που απασχολούνται στο πεδίο εξέφρασαν την επιθυμία τους να υπάρξει επιπλέον εκπαίδευση τους για ζητήματα που αφορούν την παιδική προστασία από αρμόδιους φορείς, ενώ θεωρήθηκε σημαντικό να δημιουργηθούν νέα, ενιαία εργαλεία που θα υποστηρίξουν το έργο τους.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι θα ακολουθήσουν σύντομα κι άλλες δράσεις με παρόμοια θεματολογία, ώστε να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και διασύνδεση των πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη, με τις υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στον τόπο διαμονής τους.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 00:23

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.