ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟ

Την Τετάρτη 22/2/2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα του ΣΚΛΕ Ν. Αιγαίου, με θέμα «Η Επισφάλεια της στέγης στο Ν. Αιγαίο: Ανάδειξη του ζητήματος, δικτύωση επαγγελματιών και ενημέρωση». Η ημερίδα απευθυνόταν σε επαγγελματίες (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχιάτρους) απασχολούμενους σε υπηρεσίες / δομές / προγράμματα αντιμετώπισης του φαινομένου έλλειψης στέγης.

Την ημερίδα παρακολούθησε ο Οργανωτικός Γραμματέας ΔΣ ΣΚΛΕ Βαγιάτης Κωσταντίνος, ο οποίος σε παρέμβασή του, μετέφερε τις προτάσεις του ΔΣ και της σχετικής επιτροπής που λειτουργεί στον ΣΚΛΕ.

Σημαντική ήταν η ανάδειξη του προβλήματος των συνθηκών διαβίωσης και αστεγίας στο Ν. Αιγαίο από τις επιτόπιες έρευνες του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης καθώς και η ενημέρωση για την μεθοδολογία σχεδιασμού πολιτικής σε επίπεδο δήμου από την Αν. Προϊσταμένη δ/νσης Προγραμματισμού και Οργάνωσης Δ. Ρόδου. Η παρουσίαση των δομών για αστέγους και του προγράμματος Στέγαση και Εργασία που λειτουργούν στον Δ. Ρόδου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και ανέδειξαν την αναγκαιότητα συμπράξεων των μεγαλύτερων νησιών της περιφέρειας με τα μικρότερα ώστε να υπάρξει δυνατότητα κάλυψης των περιπτώσεων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν επαγγελματίες από διάφορα νησιά του Ν. Αιγαίου όπου στο δεύτερο μέρος είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν για την έκταση του προβλήματος στον τόπο τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στα πλαίσια διαλόγου για την δικτύωση των επαγγελματιών της περιφέρεια μας.  Στην συζήτηση αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η λειτουργία επιτροπής αστέγων για το Περιφερειακό Τμήμα Ν. Αιγαίου, η οποία και θα επεξεργαστεί περεταίρω δράσεις.   

Από αυτή την πρώτη ημερίδα αναδείχθηκε έντονη η  ανάγκη για επικοινωνία, ενημέρωση και επιμόρφωση των συναδέλφων στην περιφέρεια μας, κυρίως λόγω της νησιωτικής ιδιαιτερότητας που όλοι βιώνουμε, (απομόνωση, δυσκολία στις μετακινήσεις, υποστελέχωση των υφιστάμενων υπηρεσιών, έλλειψη πλαισίων υποστήριξης, κλπ.).  Κύριος στόχος μας υπήρξε εξαρχής η επικοινωνία, η πλαισίωση και η υποστήριξη κάθε κοινωνικού λειτουργού που εργάζεται στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες στα νησιά μας και εκδηλώσεις σαν κι αυτή αποτελούν κινητήρια δύναμη για μας, ώστε, με την συμβολή των μελών μας, να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε πολλές τέτοιες συνδιαλλακτικές δράσεις.  

(επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.