ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΣΚΛΕ ΣΤΟ 13Ο ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Το Σάββατο 8/10/2022 το Περιφερειακό Τμήμα Νοτίου Αιγαίου του ΣΚΛΕ, συμμετείχε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στο 13ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο με τίτλο: «Γυναικοκτονίες: Οι Κυκλαδίτισσες προβληματίζονται για ένα «αόρατο» έγκλημα».

Το συνέδριο  πραγματοποιήθηκε στην Φολέγανδρο από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2022  και διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και τον Σύλλογο Γυναικών Φολεγάνδρου «Οι Πολυκάνδριες».

Στο συνέδριο είχε αρχικά προγραμματιστεί να συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Ηλίας Μαρκούσης, αλλά εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών λόγω απαγορευτικού απόπλου δεν κατάφερε να μετακινηθεί και η εκπροσώπηση του Περιφερειακού Τμήματος έγινε από το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ειρήνη Ανδριώτη, η οποία πραγματοποίησε ομιλία με θέμα:"Χάνουμε ανθρώπινες ζωές και είναι γυναικοκτονίες: Ο ρόλος των κοινωνικών λειτουργών στη στήριξη θυμάτων έμφυλης βίας"

Στην ομιλία αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στον ρόλο της κοινωνικής εργασίας ως επιστήμης απέναντι στην έμφυλη βία, με έμφαση στην φεμινιστική προσέγγιση της κοινωνικής εργασίας,  στον ρόλο και τις αρμοδιότητες του/της Κοινωνικού/ης Λειτουργού στην συμβουλευτική κοινωνικής στήριξης σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων σε κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και σε υποστηρικτικές δομές (π.χ. Συμβουλευτικά Κέντρα του Πανελλαδικού Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων) και τέλος στον ρόλο και τις αρμοδιότητες του/της Κοινωνικού/ης Λειτουργού στην πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας ή/και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών.

Το συνέδριο τελέσθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Φολεγάνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Νοτίου Αιγαίου του ΣΚΛΕ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων τόσο για την πρόσκλησή τους όσο και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να εκφράσουμε τις απόψεις του ΣΚΛΕ για το τόσο επίκαιρο –δυστυχώς- θέμα των γυναικοκτονιών.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.