Κάλεσμα στήριξης στο ΚΕΘΕΑ από το Π.Σ. Κρήτης

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων, των γονέων και των ωφελούμενων του ΚΕΘΕΑ και αντιμετωπίζουμε με τεραστιο σκεπτικισμό και προβληματισμό την πρόθεση "μεταρρύθμισης" και συνεχούς προσπάθειας υποβάθμισης ενός επιτυχημένου κοινοτικού και ολιστικού μοντέλου θεραπείας ατόμων σε εξάρτηση.

Βλέπουμε πολύ πέρα από αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο θεωρούμε ότι έχει ως απώτερο στόχο  την πλήρη "ιατρικοποίηση" του συστήματος θεραπείας, εμμένοντας στο σύμπτωμα αγνοώντας τις αιτίες που παράγουν το πρόβλημα για να έρθει στη συνέχεια να "βουλώνει" τρύπες. Όλα αυτά στο βωμό της κερδοσκοπίας κάποιων ολίγων. Στην περίπτωση του ΚΕΘΕΑ θα είναι οι ιδιώτες ΜΚΟ και η φαρμακοβιομηχανία. Να τονίσουμε ότι το ενιαίο σύστημα που προβάλλεται ως κάτι θετικό καταργεί το δικαίωμα των ανθρώπων για τήρηση απορρήτου, τους " φακελώνει " και στιγματίζει, προέκταση της στάσης αντιμετώπισης της οποιασδήποτε εξάρτησης ως ατομικό πρόβλημα και " μολυσματική" ασθένεια. Είναι κοινωνική παθογένεια η εξάρτηση,  είναι σύμπτωμα μιας άρρωστης κοινωνίας. Και σίγουρα δεν είναι ζήτημα της δίωξης ναρκωτικών , η οποία σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα έχει άμεση εμπλοκή στις αποφάσεις του "καινοτόμου"  Ενιαίου Οργανισμού.

Το ερώτημα που θέτουμε  ως ΚΛ είναι: γιατί να μεταρρυθμιστεί κάτι επιτυχημένο αντί του να ενισχυθεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Ας αναρωτηθούμε από κοινού...

Το ΠΣ Κρήτης ΣΚΛΕ σας προσκαλεί να γίνουμε συλλογικά αρωγοί και να υψώσουμε τις φωνές και τα σώματά μας..ωφελούμενοι/ες και εργαζόμενοι/ες σε μια γροθιά,μια γροθιά που φοβίζει γιατί αντί να καταστέλλει  όπως οι ουσίες ,θεραπεύει και διεγείρει την κριτική απέναντι σε κάθε καταπίεση: είτε αυτή λέγεται "ναρκωτική" είτε πολιτική.

Μαζί για το ΚΕΘΕΑ και για κάθε κύτταρο συλλογικής,οικολογικής σκέψης και δράσης σε αυτό και για αυτόν τον κόσμο.

Το ΠΣ ΣΚΛΕ Κρήτης

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.