3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, από τον Ο.Η.Ε., ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.

Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας και το ένα πέμπτο εξ’ αυτών, δηλαδή 110 – 190 εκατομμύρια άνθρωποι, αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο.

Την ημέρα αυτή δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε , έστω και για μία ημέρα, την προσοχή μας  στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Απώτερος στόχος είναι η ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Η προσβασιμότητα, η ελευθερία της έκφρασης και της πρόσβασης στην πληροφορία, οι ευκαιρίες απασχόλησης και υποστήριξης στην εύρεση εργασίας, η αναγνώριση των δυνατοτήτων ατόμων με αναπηρία, η ανεξάρτητη διαβίωση είναι κάποια από τα δικαιώματα των ΑμεΑ που θα πρέπει να γίνουν πράξη στη χώρα μας, για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να ασκούν ανεμπόδιστα τα δικαιώματά τους,  

Ο εορτασμός της 3ης Δεκεμβρίου ας γίνει η αφορμή για τη διεκδίκηση της προστασίας της κοινωνικής αξιοπρέπειας όλων μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.