ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ»: Περιοδικό Δρόμου «Σχεδία»

Η 7η  παρουσίαση της δράσης «Εκπαιδευτικές-Ενημερωτικές Μεταβιβάσεις», πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 31/5/2023 στις 18:30, με την παρουσίαση των δράσεων της «Διογένης ΜΚΟ» στις οποίες περιλαμβάνεται και η «Σχεδία», το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (InternationaL Network of Street Papers - INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τους συναδέλφους Γιάννη Κοντογιαννάκη και Άκη Μαραγκοζάκη, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για το ρόλο και το σκοπό του περιοδικού δρόμου «σχεδία» το οποίο δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από τα 4,00€, που είναι η τιμή διάθεσης του περιοδικού, τα 2,50€ (ήτοι το 62,5% επί της τιμής πώλησης) αποδίδονται στον άνθρωπο με το κόκκινο γιλέκο, εκ των οποίων το 1,52€ είναι καθαρό έσοδο καθώς γίνονται κρατήσεις ασφάλισης και φόρου. Το υπόλοιπο 1,26€ αξιοποιείται για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του οργανισμού (με τη δαπάνη για την εκτύπωση του περιοδικού να έχει τη μερίδα του λέοντος), την υποστήριξη υφιστάμενων (όπως το «Γκολ στη Φτώχεια») και την ανάπτυξη νέων κοινωνικών προγραμμάτων και λύσεων, όπως είναι το «σχεδία αρτ».

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε και στη «Διογένης ΜΚΟ», η οποία είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που συστήθηκε στις αρχές του 2010 για την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό με βασικό στόχο την ενεργοποίηση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση και την δημιουργία προοπτικών απασχόλησης σε άτομα που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε πολύ ακραίες μορφές.

Περαιτέρω δράσεις που αναφέρθηκαν ήταν: Το πρόγραμμα «Συνδρομή Αλληλεγγύης» του περιοδικού δρόμου «σχεδία» για την υποστήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» και η σύσταση της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας Αστέγων, επίσημο μέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων (www.homelessworldcup.org) και του street football world (www.streetfootballworld.org), το πρόγραμμα κοινωνικών περιηγήσεων «Αόρατες Διαδρομές» στο κέντρο της Αθήνας, με οδηγούς (νυν και πρώην) ανθρώπους που διαβιούν στον δρόμο, η δράση «Ένας καφές σε περιμένει», το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα «σχεδία αρτ» όπου παλιά, αδιάθετα τεύχη της «σχεδίας» επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής ποιότητας αντικείμενα, ο κόμβος αλληλεγγύης και εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας «σχεδία home» όπου φιλοξενούνται: η καφετέρια/μπαρ/εστιατόριο της «σχεδίας», το πωλητήριο-εκθετήριο «σχεδία αρτ» και εκθέσεις.

Καθ'όλη τη διάρκεια της παρουσίασης υπήρξε αλληλεπίδραση και μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των συναδέλφων οι οποίοι μοιράστηκαν σκέψεις και εξέφρασαν τυχόν απορίες και ερωτήσεις.         

 
Συνάδελφοι, είναι σημαντικό να συμμετέχετε ενεργά στις παρουσιάσεις καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται και ο δικός μας ρόλος. Άλλωστε η επιμορφωτική συνδιαλλαγή και η δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου δικτύωσης και ενημέρωσης είναι σημαντική. Οι παρουσιάσεις, γίνονται διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ZOOM, την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, στις 18:30 μ.μ με διάρκεια μίας ώρας. Όσοι και όσες συνάδελφοι /ισσες επιθυμούν να συμμετάσχουν με δική τους παρουσίαση στην συγκεκριμένη δράση, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://forms.gle/DaCFpCLxqh2KfJX57. Η δράση Εκπαιδευτικές - Ενημερωτικές Μεταβιβάσεις  διακόπτεται τους καλοκαιρινούς μήνες και η επανέναρξή της θα γίνει το φθινόπωρο.


Με εκτίμηση
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ΣΚΛΕ

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.