ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΜΚΟ «SOLIDARITYNOW»

Την Τρίτη 4/4/2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο του στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας που υλοποιείται από τη μη Κυβερνητικής Οργάνωση «SolidarityNow», το οποίο εδρεύει στην οδό Δομοκού 2, (Πρώην Φρουραρχείο, έναντι Σταθμού Λαρίσης) στο 2ο όροφο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η αλληλεπίδραση καθώς και η ανάδειξη των δυσκολιών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι οι  Κοινωνικοί Λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τέσσερις στο σύνολο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν επικεντρώθηκαν στην λήξη της χρηματοδότησης τον Ιούλιο του 2023, στη σταδιακή μείωση του προσωπικού, καθώς το 2016 αρχικά ο αριθμός των Κοινωνικών Λειτουργών στην οργάνωση ανέρχονταν στους έξι σε αριθμό και λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης πλέον το 2023, η Κοινωνική Υπηρεσία αποτελείται από τέσσερις συναδέλφους, στην ανάγκη για χορήγηση του δικαιώματος αδείας για την αποτροπή της επαγγελματικής εξουθένωσης(BurnOut) καθώς και στο αίσθημα της ματαίωσης που βιώνουν συχνά οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στο πεδίο.

Παράλληλα, η συζήτηση επικεντρώθηκε και γύρω από το προφίλ των ωφελούμενων καθώς τόσο με το κλείσιμο του προγράμματος «Estia» όσο και με την βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων δέκα ετών, ο πληθυσμός-στόχος έχει μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό. Χαρακτηριστικό είναι, ότι πλέον το ποσοστό προσφύγων- μεταναστών και ελληνικού  πληθυσμού  που απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία ανέρχεται στο 50-50, ενώ παλαιότερα η αναλογία ήταν περίπου 80 ωφελούμενοι πρόσφυγες-μετανάστες, 20 Έλληνες πολίτες.

Από τους συναδέλφους επίσης επισημάνθηκε πως στην διαχείριση των περιστατικών, σημαντικό ρόλο έχει και η εποπτεία που πραγματοποιείται με συχνότητα μια φορά τον μήνα καθώς αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την αναδιάρθρωση των μεθόδων επικοινωνίας και οργάνωσης του εργασιακού πλαισίου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνάδελφοι εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους για την λήξη της χρηματοδότησης καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση τόσο του προσωπικού όσο και των υπηρεσιών που παρέχουν.

Κλείνοντας την εποικοδομητική αυτή συνάντηση, το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής  τόνισε ότι είναι μείζονος σημασίας να συνεχιστεί η παροχή των υπηρεσιών με το υπάρχον προσωπικό, συνεπώς και η συνέχιση της χρηματοδότησης καθώς από το 2014 μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι εργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το βέλτιστο συμφέρον των ευάλωτων ομάδων που εξυπηρετούν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο αυξανόμενος όγκος των περιστατικών που δεν ανήκουν στην ομάδα των προσφύγων – μεταναστών του προγράμματος αναδεικνύει πολύ έντονα την ανάγκη στελέχωσης και ανάπτυξης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων και των Δήμων του Λεκανοπεδίου.

Παράλληλα, το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής  κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά τόσο στις επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί ώστε να έχουν ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση των προτάσεων πολιτικής του ΣΚΛΕ και να δώσουν βήμα με καινούργιες ιδέες-προτάσεις προς τους αρμόδιους για αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας όσο και στις δράσεις-παρεμβάσεις  που διοργανώνονται από το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 16:58

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.