Δελτίο Τύπου για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό

To Περιφερειακό τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ καταδικάζει απερίφραστα αυτό που συνέβη στην περιοχή του Ωρωπού. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι ιδιώτες μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) που ήταν αρμόδιοι για τη χρήση του δημοτικού ασθενοφόρου, φαίνεται να «πλένουν» στην πιλοτή πολυκατοικίας 70χρονη γυναίκα, ψυχικά πάσχουσα με λάστιχο ώστε να την μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Η Παντελής έλλειψη ανθρωπιάς και στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας μας γυρνά σε εκείνες τις μαύρες εικόνες του Ψυχιατρείου της Λέρου καθώς οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας ακυρώνουν κάθε προσπάθεια Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και Αποασυλοποίησης και καταδεικνύουν την ανάγκη για οργανωμένο Κράτος Πρόνοιας το οποίο θα έχει μοναδικό γνώμονα τον άνθρωπο.

Οι εικόνες αυτές δυστυχώς δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την «Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ» η οποία μιλά για προαγωγή, προστασία και διασφάλιση της πλήρους και ισότιμης απόλαυσης όλων των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών από όλα τα Άτομα με Αναπηρία και την προώθηση του σεβασμού της εγγενούς αξιοπρέπειας.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί οφείλουμε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να στεκόμαστε απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης ούτε με τις αξίες που διέπουν την Κοινωνική εργασία.

Σε έναν κόσμο που προάγει τον κοινωνικό αποκλεισμό και δεν σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη στην ολότητα της οφείλουμε να πάρουμε θέση.
Διεκδικούμε ουσιαστική κοινοτική φροντίδα, οργανωμένο σύστημα κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, ισότητα στην Ψυχική Υγεία, σεβασμό στα ανθρώπινα ιδεώδη και δικαιώματα.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ΣΚΛΕ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.