Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο»

Την Τρίτη 31/01/2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο με σκοπό την ανάδειξη προβλημάτων, προκλήσεων και δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κλάδος εκεί. Στη συνάντηση, παρευρέθησαν συνάδελφοι από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν επικεντρώθηκαν στις συνθήκες που επικρατούν καθώς και στις αρμοδιότητες του Κοινωνικού Λειτουργού στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, οι οποίες γίνονται όλο και πιο χρονοβόρες καθώς οι νοσηλευόμενοι συνήθως δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται όπως Αστυνομική ταυτότητα με απόρροια να περιπλέκονται και να δυσκολεύονται οι διαδικασίες λόγω του νόμου του GDPR (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων).

Παράλληλα, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από το σύστημα Ψυχικής Υγείας στη Χώρα ενώ για ακόμη μια φορά κατέστη σαφές το πόσο εκτεθειμένοι και ευάλωτοι είναι οι συνάδελφοι μας σε αντίστοιχα πλαίσια καθώς δεν καλύπτονται επαρκώς από την υπάρχουσα Νομοθεσία. Σημαντικό ζήτημα που απασχόλησε τους συναδέλφους ήταν και το κομμάτι της δικαστικής συμπαράστασης καθώς ένας Κοινωνικός Λειτουργός μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί δικαστικός συμπαραστάτης παρά την θέληση του κάτι το οποίο δημιουργεί έντονο άγχος και στρες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί συνάδελφοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους ως προς τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν υποστηριχτεί αρκετά. Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής ενημέρωσε ωστόσο εκτενώς τις κινήσεις που έχει κάνει ο ΣΚΛΕ όλο αυτό το διάστημα κυρίως πάνω σε όλες τις αλλαγές περί του νόμου της Ψυχικής Υγείας ενώ εστίασε και στα εμπόδια-δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Κλείνοντας την εποικοδομητική αυτή συνάντηση, το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά τόσο στις επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί ώστε να έχουν ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση της υπάρχουσας κατάστασης και να δώσουν βήμα με καινούργιες ιδέες-προτάσεις προς τους αρμόδιους για αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας όσο και στις δράσεις-παρεμβάσεις  που διοργανώνονται από το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής.


Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.