Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση για θέματα παιδικής προστασίας

Δελτίο Τύπου Π.Τ. ΣΚΛΕ Κεντρικής Μακεδονίας

(συνάντηση για θέματα παιδικής προστασίας)

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Βέροια Συνάντηση Δικτύωσης Φορέων και Υπηρεσιών του Ν. Ημαθίας, που διοργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» σε συνεργασία με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας κα. Τερζιτάνου Λ. Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση και τη συνεργασία μεταξύ των φορέων σε θέματα που αφορούν την παιδική προστασία γενικότερα. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ (ΝΠΔΔ), Γεωργιάδου Σεβαστή, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη σύσταση του Περιφερειακού Τμήματος και τη σημασία του ρόλου του στη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του. Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που προκύπτουν από τον αυξημένο όγκο εργασίας των κοινωνικών λειτουργών που εξυπηρετούν, όχι μόνο με τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών τους, αλλά και με τη διεκπεραίωση των εισαγγελικών εντολών, με αποτέλεσμα να εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο σε ένα πολυδιάστατο και κοπιαστικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς, τους/τις εκπροσώπους των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας του Ν. Ημαθίας, του Κέντρου Πρόληψης, της Βοήθειας στο Σπίτι, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, της Αστυνομία κ.ά., να ασκήσουν πίεση προς την κατεύθυνση, ώστε να στελεχωθούν με επιπλέον επιστημονικό προσωπικό όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να ασκείται απρόσκοπτα το έργο των επαγγελματιών. Η ίδια η εισαγγελέας αναγνώρισε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την υποστελέχωση των υπηρεσιών και τάχθηκε δίπλα σε κάθε επικείμενη προσπάθεια των κοινωνικών λειτουργών για επίλυση των εμποδίων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συμμετοχής του ΣΚΛΕ, σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων για το ευρύτερο κοινωνικό και κοινοτικό πλαίσιο.

Τέλος, με προφορικές ανακοινώσεις τους τα μέλη του Συνδέσμου, τόνισαν την ανάγκη για δημιουργία αυτόνομου γραφείου Ο.Π.Α, τη συνεχή εκπαίδευση και εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν την παιδική προστασία, την παροχή εποπτείας, την έλλειψη κατάλληλων χώρων φιλοξενίας παιδιών και έκαναν αναφορές σε καλές και ενδιαφέρουσες πρακτικές, τόσο σε τοπικό όσο και σε επίπεδο πολιτείας. Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις πολλών συναδέλφων που πήραν το λόγο, σ΄ αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συνάντηση. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 13:22

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015