Δελτίο Τύπου ΠΤ Κεντρικής Μακεδονίας για την ολοκλήρωση των δράσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωωνικής Εργασίας 2024

Με φωταγώγηση του Λευκού Πύργου στα χρώματα του λογότυπου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), το βράδυ της Κυριακής, 31.3.2024 και   ευαισθητοποίηση του κοινού για την επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας από τις 5:30 έως τις 9:30 μ.μ. θα ολοκληρωθούν οι δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας 2024. Παράλληλα, στον κοινόχρηστο χώρο θα υπάρχει και η έκθεση φωτογραφίας;: «Αναπαραστάσεις της Κοινωνικής Εργασίας μέσα από τα μάτια των Κοινωνικών Λειτουργών».

Η Κοινωνική Εργασία όπως ορίστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών IFSW (International Federation of Social Workers) και της Διεθνούς Ένωσης Σχολών Κοινωνικής Εργασίας IASSW (International Association of Schools of Social Work) τον Ιούλιο του 2014, είναι εφαρμοσμένο επάγγελμα αλλά και ακαδημαϊκό πεδίο που προωθεί την κοινωνική αλλαγή και ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την ενδυνάμωση και απελευθέρωση των ανθρώπων. Οι αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συλλογικής ευθύνης και του σεβασμού της διαφορετικότητας είναι κεντρικές στην κοινωνική εργασία, η οποία θεμελιώνεται από τις θεωρίες της κοινωνικής εργασίας, των κοινωνικών επιστημών, των ανθρωπιστικών επιστημών και τη γηγενή γνώση και συνδέει ανθρώπους και δομές για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής αλλά και να ενισχύσει την ευημερία τους». Επιστημονικά και επαγγελματικά οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας εκπροσωπούνται από το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.) ΝΠΔΔ που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ν. 4387/2016).

Για το 2024, η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας, η 19η Μαρτίου, συνοδεύεται από το παγκόσμιο μήνυμα: «Buen Vivir: Κοινό Μέλλον για Μετασχηματιστική Αλλαγή», το οποίο τονίζει την ανάγκη οι κοινωνικοί λειτουργοί να αφουγκράζονται διαρκώς τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να απαντούν σε αυτές με βάση τις αξίες της κοινωνικής εργασίας, όπως ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μοναδικότητα, η αυτοδιάθεση και η ατομική ελευθερία.

Ένα από τα βασικότερα εμπόδια στην άσκηση του έργου των κοινωνικών λειτουργών είναι η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ σε όλους τους τομείς με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση και η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους πιο ευάλωτους.

Για το λόγο αυτό διεκδικούμε:
- Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας
- Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
- Άμεσες μόνιμες προσλήψεις
- Εκπαίδευση, επιμόρφωση, εποπτεία
- Ενίσχυση των δομών Κοινωνικής Πρόνοιας
– Μονιμοποίηση συμβασιούχων

Διεκδικούμε για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη να στέκεται ισότιμα ανάμεσα στους πολλούς και να ξεχωρίζει για τη δική του αξία. Γιατί κάθε άνθρωπος έχει μια, μοναδική και αναντικατάστατη αξία στο να διεκδικεί ποιότητα ζωής. Να διεκδικεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και σε αρμονία με το κοινωνικό περιβάλλον. Να διεκδικεί μια καλή ζωή. Να διεκδικεί αυτό που η Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW) ονόμασε εφέτος ως «buen vivir».

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ ευχαριστεί το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας, με την αδειοδότηση για τον ειδικό φωτισμό του Λευκού Πύργου, ιστορικού διατηρητέου μνημείου και του πλέον προβεβλημένου τοπόσημου για την πόλη αλλά και τη συνηγορία τους για την παραχώρηση του δημόσιου χώρου στο ευρύτερο περιβάλλον του μνημείου, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κοινωνική αυτή δράση του συλλόγου μας.

 

ΤΟ Δ.Σ. του Π.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 19:10

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.