Παρέμβαση του ΣΚΛΕ για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19

Ο ΣΚΛΕ απέστειλε παρέμβαση προς το Υπουργείο Υγείας καταγγέλλοντας  το διοικητικό μέτρο της αναστολής εργασίας  λόγω μη εμβολιασμού ως εξοντωτικό και μη σύντονο με την αρχή της αναλογικότητας και κρίνοντας ότι έχει αξιοποιηθεί ως «τιμωρητικό» εργαλείο που οδηγεί υγειονομικούς, μεταξύ αυτών και κοινωνικούς λειτουργούς, ουσιαστικά σε οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση καθώς  στερούνται την εργασία τους, την οικονομική τους ισχύ, την ασφαλιστική τους κάλυψη  και την προσμέτρηση της υπηρεσίας τους στο δημόσιο τομέα.

Ο ΣΚΛΕ αλλά και το σώμα των Κοινωνικών Λειτουργών ουδέποτε αντιτάχθηκε στην «επιχείρηση» εμβολιασμού. Αντιθέτως, στήριξε και προώθησε με όλες τις δυνάμεις του την εθνική προσπάθεια. Ωστόσο, η πρακτική της μονομερούς επιβολής μιας αμιγώς ιατρικής πράξης, συνδυαζόμενη με μια εξαιρετικά αυστηρή διοικητική κύρωση και υπό την απειλή της οριστικής απόλυσης από το Δημόσιο τομέα, δεν συνάδει με μια σειρά συνταγματικών κανόνων και εγγυήσεων, που κατοχυρώνουν αναφαίρετα δικαιώματα, όπως την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, την εξουσία αυτοδιάθεσης εκάστου προσώπου και το δικαίωμα στην εργασία.

Ως εκ τούτου ο ΣΚΛΕ δηλώνει την αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη μορφή του μέτρου, ζητά την άμεση ανάκλησή του  και θεωρεί τουλάχιστον αναγκαίο τον έλεγχο της συνταγματικότητας των επίμαχων ρυθμίσεων και της συμβατότητάς τους με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τόσο από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και από το Δικαστήριο της ΕΣΔΑ.

 

Επισυνάπτεται το κείμενο της παρέμβασης

Διαβάστηκε 289 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 17:53

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015