×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητοποιήσεις Εργαζομένων στις Δομές Βοήθεια στο Σπίτι

Ανακοινώσεις Συλλόγου Γράφτηκε από  Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 11:53 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΚΛΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Εργαζομένων στις Δομές Βοήθεια στο Σπίτι. Στη σημερινή συγκυρία ο ΣΚΛΕ επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την πάγια θέση του και ΑΠΑΙΤΕΙ οι Προνοιακές Δομές των Δήμων και ιδίως οι Δομές για την Τρίτη Ηλικία και τα ΑμεΑ να παγιωθούν από την Πολιτεία, να ενισχυθούν και να επιλυθούν τα πάσης φύσεως προβλήματα που έχουν (θεσμικά, χρηματοδότησης, εργασιακά κ.α.) μέσω νομοθετικής ρύθμισης.  Οι δομές Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που στο μέλλον μάλιστα αναμένεται να ενταθούν. Η αρμοδιότητα για την κάλυψη των αναγκών αυτών ανήκει στους Δήμους και τα ΚΑΠΗ. Κρίνεται, λοιπόν, επιτακτική και αναγκαία η συνέχιση λειτουργίας των Δομών Βοήθεια στο Σπίτι και μετά τις 31/12/2011 σε μόνιμη και σταθερή βάση, με ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο και   εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ακολούθως παρατίθεται η Ανακοίνωση των Σωματείων Βοήθεια στο Σπίτι.


«ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»                                                  

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

 Δεδομένου ότι σήμερα, λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία ( Εσωτερικών, Εργασίας, Οικονομίας) σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές μετά από 8-10 συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας, τα  Σωματεία εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» προκηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 30/9/2011. Τόπος συγκέντρωσης  των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 ώρα π.μ με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων ΒΣΣ Ελλάδας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων  των εργαζομένων ΒΣΣ οι οποίοι είναι μέσω ΑΣΕΠ, με παραμονή  στην εργασία  τους όπως δικαιούνται  μετά από 8-10 χρόνια  αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν  ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.

·         .Δημιουργία Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και  στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών  στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π) 

·         Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία  από 1/1/2011 φέρνοντας τους εργαζόμενους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται.

Θεωρώντας ως δεδομένη την ευαισθησία σας απέναντι στη σημαντικότατη προνοιακή υπηρεσία, το «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και  στα εργασιακά μας προβλήματα  παρακαλούμε θερμά για τη στήριξη  και κάλυψη της απεργίας μας,. ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζοντας  παράλληλα τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της χώρας μας, όπως οφείλει να πράξει η πολιτεία.

 

Με εκτίμηση,

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

Τα Σωματεία

 

- Αττικής

- Α. Μακεδονίας

- κ. Μακεδονίας

- Δ. Μακεδονίας

- Ηπείρου

- Τρικάλων

- Καρδίτσας

- Λάρισας

- Μαγνησίας

- Φωκίδας

- Ευρυτανίας

- Φθιώτιδας

- Φωκίδας

- Βοιωτίας

- Εύβοιας

- Πελοποννήσου

- Κρήτης

- Δωδεκανήσων

- Κυκλάδων

- Λέσβου

- Σάμου

- Χίου

- Κέρκυρας

- Λευκάδος

 

Διαβάστηκε 5879 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19