×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΚΛΕ απαντά στις επιθέσεις κατά του κύρους της Κοιν.Εργ. και των επαγ. δικαιωμάτων των ΚΛ

Ανακοινώσεις Συλλόγου Γράφτηκε από  Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 19:50 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ΔΣ του ΣΚΛΕ απαντά στις επιθέσεις κατά του κύρους της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας και των επαγγελματικων δικαιωμάτων των Κοινωνικών Λειτουργών.

Αθήνα  22 / 6 /2011

Αρ.πρωτ. 9620 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τo τελευταίο διάστημα μέλη του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών γίνονται αποδέκτες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από συγκεκριμένα κέντρα με απειλητικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο σχετικά με τον επαγγελματικό ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών.

Ως  Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, καλούμε τους Κοινωνικούς Λειτουργούς που εργάζονται στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα και αυτούς που απασχολούνται ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες να συνεχίζουν να  παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς κανένα περιορισμό σε μέσα και τεχνικές, σύμφωνα με τα θεσμικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα μας  και τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας  και διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οποιουδήποτε είδους δίωξη ή όχληση στην  άσκηση του Επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού ότι θα τους συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο.


Στην ιδιοτελή επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας, το ΔΣ του ΣΚΛΕ στέλνει ηχηρό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη την αταλάντευτη απόφαση του να διαφυλάξει το κύρος της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ της Κοινωνικής Εργασίας και τα επαγγελματικά δικαιώματα των Κοινωνικών Λειτουργών της χώρας από οποιοδήποτε είδους αθέμιτη πράξη, κάνοντας χρήση κάθε διαθέσιμου νόμιμου μέσου. Με κανένα τρόπο, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε περιορισμό στα επαγγελματικά μας δικαιώματα ή αποκλεισμό από τα πεδία άσκησης του επαγγέλματος μας.

Στους αδαείς και στους έχοντες άγνοια γνωστοποιούμε ότι  οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, που καθορίζονται με το Π.Δ. 50/1989 και περιλαμβάνουν την κοινωνική – ψυχοκοινωνική μελέτη ατόμου, οικογένειας, ομάδας και κοινότητας, τη διαμόρφωση διάγνωσης, το σχεδιασμό και υλοποίηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση συγκεκριμένης κατάστασης.

Οι τομείς απασχόλησης των πτυχιούχων Κοινωνικών Λειτουργών αφορούν στην Κοινωνική Πρόνοια, στην Υγεία, στην Ψυχική Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στην Εργασία, στην Εκπαίδευση, στην πρόληψη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, στην Κοινωνική Οργάνωση και Ανάπτυξη, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για τις ένοπλες δυνάμεις και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάλογα με τον τομέα απασχόλησης τους οι Κοινωνικοί Λειτουργοί παρέχουν υπηρεσίες ενημερωτικού, συμβουλευτικού, διαγνωστικού,  θεραπευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα και ασκούν κάθε άλλη δραστηριότητα που προκύπτει από την εξέλιξη της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας.

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Λίτσα   Χαλβατζά

 

Γεώργιος Λουκάς

Διαβάστηκε 7390 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19