Συνάντηση ΣΚΛΕ με Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κύριο

Δεκεμβρίου 05 2022

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος με Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή. Εκ μέρους του ΣΚΛΕ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Τ. Αθανασίου, η Αντιπρόεδρος Β’ Ό. Βερικάκη, ο Γενικός Γραμματέας, Γ. Λουκάς, ο Οργανωτικός Γραμματέας Κ. Βαγιάτης και ο Ταμίας Π. Τζιάρας. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρευρέθηκαν η Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θ. Φωτίου, η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών Μ. Χατζηγιαννάκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για μια σειρά θεσμικών, κλαδικών και λειτουργικών θεμάτων που αφορούν το σύστημα κοινωνικής φροντίδας, την άσκηση του επαγγέλματος και την λειτουργία του ΣΚΛΕ αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η ανάγκη θέσπισης ενός ολοκληρωμένου και δημόσιου συστήματος παιδικής προστασίας με βασικές προτεραιότητες την πρόληψη και την αποϊδρυματοποίηση. Σε συνέχεια των παραπάνω, τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό σε όλα τα πεδία άσκησης της κοινωνικής εργασίας, όπως στη Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, στις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, στις Μονάδες Υγείας καθώς και στις Σχολικές Δομές. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στην εργασιακή επισφάλεια που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι κοινωνικοί λειτουργοί των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η πάγια θέση του ΣΚΛΕ για την άρση της διάκρισης ΠΕ και ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, η οποία δημιουργεί άνιση μεταχείριση μεταξύ των μελών παρά το γεγονός πως εκ του νόμου κατέχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Ακόμη, αναλύθηκε η ανάγκη θέσπισης του ακαταδίωκτου των κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στη τοπική αυτοδιοίκηση και ενεργούν στο πλαίσιο κοινωνικής έρευνας.

Τέλος, συζητήθηκαν εκτενώς οι διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που έχει κατατεθεί στη Βουλή με τις οποίες επιχειρείται η παρέμβαση στη λειτουργία του ΣΚΛΕ, παρά το γεγονός πως αποτελεί αυτοδιοίκητο και αυτοχρηματοδοτούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, την ίδια στιγμή που δεν έχουν γίνει αποδεκτές οι προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκαν πως στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού τους έργου θα κάνουν αναφορά σε όλα τα παραπάνω με επίκαιρη επερώτηση σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, τονίζοντας το καθοριστικό ρόλο των κοινωνικών λειτουργών σε ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής φροντίδας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.