Δελτίο Τύπου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Οκτωβρίου 05 2022

Δελτίο Τύπου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προς ηλικιωμένους, μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες και άτομα με αναπηρία στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους στην καταξίωση του στην ελληνική κοινωνία.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσα από ένα ολιστικό πλέγμα υπηρεσιών, όπως παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νοσηλευτικής φροντίδας και κατ’ οίκον οικογενειακής βοήθειας, στοχεύει στην αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση ηλικιωμένων και Αμεα, στοχεύει στην αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, διαβιούν μοναχικά, δεν έχουν επαρκείς πόρους, με απώτερο σκοπό τη παραμονή στο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Από την έναρξη λειτουργίας του το 2003 μέχρι και σήμερα, το προσωπικό του προγράμματος υπό αντίξοες εργασιακές, κοινωνικοοικονομικές και υγειονομικές συνθήκες, με αυταπάρνηση και προσήλωση στη αποστολή του παρείχε σταθερές υπηρεσίες κατ οίκον κοινωνικής φροντίδας και κατάφερε να κρατήσει το πρόγραμμα ζωντανό ακόμα και όταν αυτό κινδύνευε να διακοπεί συνεχίζοντας την εργασία του ακόμη και με πολύμηνες καθυστερήσεις τόσο στην ανανέωση των συμβάσεων όσο και στην καταβολή των δεδουλευμένων. 

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει εν μέρει την προκήρυξη πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας θέσεων τακτικού προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρατείνει την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα των εργαζομένων παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται αμιγώς από εθνικούς πόρους ήδη από το 2013 και έπειτα, καταδεικνύοντας ουσιαστικά και την αναγνώριση από το κράτος της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν μας ξαφνιάζει. Είναι η λογική συνέπεια του πρόχειρου και ευκαιριακού τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Η Πολιτεία συνεχίζει την ίδια τακτική και έτσι αντί για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα αφορά την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του συστήματος κοινωνικής προστασίας, προσλαμβάνεται προσωπικό μόνο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων που μάλιστα πολλές φορές αλλάζουν όνομα για λόγους επιλεξιμότητας της χρηματοδότησης τους.

Ως Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας για παραπάνω από 20 χρόνια υποστηρίζουμε ότι το Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ α΄ βαθμού και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω διεκδικούμε :

  • την μονιμοποίηση ΟΛΟΥ του προσωπικού του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, 
  • την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», 
  • την κατεπείγουσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και την ενίσχυση του συστήματος κοινωνικής προστασίας.

Αθήνα 5/10/222

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.