×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 633

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

24/4/2015 Το δικαίωμα στην Υγεία: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο ΣΚΛΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Γ. Νοσοκομείου ΚΑΤ με τίτλο  «Το δικαίωμα στην Υγεία: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις.» την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΚΑΤ. 

 Την ημερίδα παρακολούθησαν παραπάνω από 180 κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνικοί επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας.

Στη διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν θέματα αποκλεισμών που δημιουργούνται στη σημερινή πραγματικότητα του Δημόσιου Συστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και ο ρόλος  της κοινωνικής εργασίας σε ζητήματα πολιτικής υγείας, προσβασιμότητας στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας και παροχής παράλληλης και μετανοσοκομειακής φροντίδας.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου ο οποίος, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας, με την εισαγωγική του ομιλία περιέγραψε τις θέσεις και το ενδιαφέρον της νέας Κυβέρνησης να αρθούν οι αποκλεισμοί στην Υγεία.

Στην Ημερίδα παρευρεθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών, κύριος Rory Truell ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πάθος των κοινωνικών λειτουργών στην Ελλάδα και κάλεσε τους συναδέλφους να υποστηρίξουν το ΣΚΛΕ συνηγορώντας υπέρ των ανθρώπων που ζούν σε συνθήκες ευαλωτότητας.

 

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών είναι διαθέσιμες στο site της ημερίδας
https://skle.gr/conference