Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

Την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών στους Δήμους της χώρας συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας - (21/4/2015)

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών (Σ.Κ.Λ.Ε.) είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή της υπεύθυνης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κας Ελένης Γιαννακοπούλου. Εκ  μέρους του Σ.Κ.Λ.Ε. στη συνάντησαν  παρέστησαν η Πρόεδρος κα Τριανταφυλλιά Αθανασίου,  ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Λουκάς και τα μέλη Ευαγγελία Χαλβατζά, Μαρία Ζήση και Αθανάσιος Σπύρου.

Σε φιλική ατμόσφαιρα, το Προεδρείο του Συνδέσμου έθεσε κατ’ αρχήν  υπόψη του κου Πατούλη το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών στους Δήμους, ζητώντας την από κοινού προσπάθεια μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Συνδέσμου για την αντιμετώπισή του. Παράλληλα ζήτησαν τη συνέχιση λειτουργίας των δομών αντιμετώπισης της φτώχειας στους Δήμους μέσω ΕΣΠΑ (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Τράπεζα Χρόνου, Γραφείο Διαμεσολάβησης)

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου έθεσε επίσης το αίτημα για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Σ.Κ.Λ.Ε. προκειμένου ο Σύνδεσμος να αποτελεί  ισότιμο συνομιλητή στην Επιτροπή Κοινωνική Πολιτικής της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην τοποθέτησή του ανταποκρίθηκε θετικά   στα αιτήματα του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας ότι τόσο η ΚΕΔΕ όσο και ο ίδιος προσωπικά τάσσονται στο πλευρό του Σ.Κ.Λ.Ε. και της ενδυνάμωσης των κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς στις τοπικές κοινωνίες, καθώς τα αιτήματα των πολιτών αυξάνονται ραγδαία, γίνονται συνεχώς και πιο σύνθετα και άρα περισσότερο δύσκολο να επιλυθούν.   Στόχος μας -επισήμανε –είναι να υπάρξει στενή συνεργασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ενδυνάμωση των σχέσεων, ώστε να καλλιεργηθούν οι συνθήκες για απευθείας στήριξη της κοινωνικής πολιτικής στους Δήμους.

Ο κ. Πατούλης και το Προεδρείο του Συνδέσμου ανανέωσαν το ραντεβού τους στα γραφεία της ΚΕΔΕ στο αμέσως προσεχές διάστημα.

(αναδημοσίευση από http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&newsid=28318#)

Εκλογές ΣΚΛΕ 2022

 

Το επιστημονικό περιοδικό του ΣΚΛΕ ψηφιακά

socwork.gr
Δωρεάν τα τεύχη 111 και 112 

Γίνετε μέλος του ΣΚΛΕ

Νέο!
Εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ

 

Επιτροπές

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015