Ο ΣΚΛΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Μαϊος 21 2011

Ο ΣΚΛΕ μετά από σχετική πρόσκληση συμμετείχε στη Συνεδρίαση της 16ης Μαΐου, της Υποεπιτροπής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η Υποεπιτροπή συνεδρίασε με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

 «Κοινωνικοί Λειτουργοί και Υπηρεσίες στήριξης των ατόμων με αναπηρία».

Τα μέλη της Υποεπιτροπής ενημέρωσαν η Πρόεδρος, κυρία Ευαγγελία Χαλβατζά, τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου και μέλη της Επιτροπής Φορέων Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία του ΣΚΛΕ, που εργάζονται σε Υπηρεσίες στήριξης των ατόμων με αναπηρία.

Τα μέλη του ΔΣ και της Επιτροπής του ΣΚΛΕ ενημέρωσαν τα μέλη της Υποεπιτροπής για την υπάρχουσα κατάσταση, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της σημερινής κατάστασης πρώτα τα ίδια τα ΑμεΑ και στη συνέχεια και οι Υπηρεσίες Στήριξης τους. Έμφαση δόθηκε στην κατάσταση της υποστέλεχωσης των υπηρεσιών και τις δυσμενείς συνέπειες της στο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών. Με την ευκαιρία επαναδιατυπώθηκε η πρόταση του ΣΚΛΕ για την εξαίρεση του τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Κοινωνικής Πολιτικής από κάθε περιορισμό προσλήψεων και την αναλογία 1 προς 5. Για τη διασφάλιση της καθολικότητας όλων των υπηρεσιών για όλους κατατέθηκε η πρόταση για τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου υπηρεσιών .

Τέλος, επισημάνθηκαν αστοχίες, αλληλοεπικαλύψεις υπηρεσιών, κατακερματισμός αρμοδιοτήτων, απουσία κεντρικού συντονισμού και ανεπάρκειες στη δικτύωση που δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών.

Στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αντωνακόπουλος Παναγιώτης, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Τσιαούση Ελένη, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Παπακωνσταντίνου Άγης και η Βουλευτής του ΛΑΟΣ Παπανδρέου - Παπαδάκη Ουρανία. Από όλους κρίθηκε πολύ χρήσιμη η ενημέρωση που έγινε και μάλιστα προγραμματίστηκε σε επομένη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής να συμμετέχει και πάλι ο ΣΚΛΕ για να αναπτυχθούν αναλυτικότερα οι προτάσεις του.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης τα μέλη του ΔΣ του ΣΚΛΕ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν συνάντηση με τη συνάδελφο Βουλευτή Έβρου κυρία Τσιαούση Ελένη σχετικά με την προώθηση προτάσεων του ΣΚΛΕ.

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.