Συνάντηση ΣΚΛΕ με Υφυπουργό Υγείας Κύριο

Δεκεμβρίου 14 2023

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημα του ΔΣ του ΣΚΛΕ στο οποίο υπήρξε άμεση ανταπόκριση, συνάντηση μελών του ΔΣ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος με τον Υφυπουργό Υγείας κο Δημήτριο Βαρτζόπουλο, αρμόδιο για θέματα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων.

Στη συνάντηση παρευρεθήκαν, εκ μέρους του ΔΣ του ΝΠΔΔ-ΣΚΛΕ, η Πρόεδρος κα Τριανταφυλλιά Αθανασίου, η Αντιπρόεδρος Β΄ κα Όλγα Βερικάκη, ο Ταμίας κος Περικλής Τζιάρας και η Υπεύθυνη Διαδικτύου και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων κα Αμαλία Γκώρου ενώ από την πλευρά του Υπουργείου ήταν επίσης παρόντες ο Δ/ντης γραφείου Υφυπουργού καθώς και η  νομική σύμβουλος.

H συνάντηση έγινε υπό το πρίσμα του σχεδίου νόμου με τίτλο: «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», που, ως διαρροή, είδε το φως της δημοσιότητας και για το οποίο ο ΣΚΛΕ δέχθηκε μηνύματα διαμαρτυρίας από τα μέλη του σχετικά με τη διαφαινόμενη, στο εν λόγω σχέδιο νόμου, απαξίωση του κλάδου.

Από το ΔΣ του ΣΚΛΕ,  αφενός εκφράστηκαν παρατηρήσεις /ενστάσεις αναφορικά με το σχεδιασμό ενοποίησης φορέων σε μια ενιαία διοικητική διάρθρωση,  αφετέρου δε, τονίστηκε ο έντονος προβληματισμός και οι θεσμικές θέσεις που αφορούν τον επιστημονικό κλάδο των κοινωνικών λειτουργών στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας και πρόληψης/θεραπείας των εξαρτήσεων.

Συζητήθηκαν, επίσης διεξοδικά, θέματα που είχαν αναδειχθεί εντόνως, κατόπιν της συνεδρίασης των μελών της Επιτροπής Υγείας του ΣΚΛΕ, με συνολικότερες παρατηρήσεις για την κοινοτική φροντίδα στην ψυχική υγεία και θεραπεία αλλά και καίριες επισημάνσεις που αφορούν τις θεραπείες των εξαρτήσεων, την κοινωνική επανένταξη και την αναγκαιότητα για συμπερίληψη σε επίπεδο αυτοεκπροσώπησης τόσο των ίδιων των πασχόντων όσο και των οικογενειών τους, δια των συλλογικών τους οργάνων, δίνοντας έμφαση στο δικαίωμα στην επιλογή της θεραπείας. 

Ο ΣΚΛΕ δεσμεύτηκε να αποστείλει σχετικό υπόμνημα (1) στο Υπουργείο Υγείας, με δεδομένη την καταξίωση και αναγνώριση, εδώ και δεκαετίες, της ειδικότητας των κοινωνικών λειτουργών τόσο  στο πεδίο, όσο  και θεσμικά, ως βασικό επάγγελμα ψυχικής υγείας στη θεραπεία, στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και στην προστασία των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και θεραπείας της εξάρτησης, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη βούλησή του για συμμετοχή  σε  ομάδα διαβούλευσης μαζί με όλους τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων μερών (οργανωμένων συλλόγων επαγγελματιών ψυχικής υγείας, οργανώσεις ληπτών υπηρεσιών, επιστημονικών φορέων και Πανεπιστημίων), προκειμένου να διαμορφωθεί  ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα εκπληρώνει το στόχο της ολιστικής προσέγγισης της υγείας και της βελτίωσης των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Link: (1) https://www.skle.gr/index.php/el/2015-01-27-08-52-05/2015-01-27-08-53-54/item/1056-epistoli-skle-pros-ton-yfypourgo-ygeias-armodio-gia-themata-psyxikis-ygeias

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.